Home / Articole / Vrei afacerea ta in turism?

Vrei afacerea ta in turism?

Toti stim ca in aceste vremuri de criza trebuie sa facem ceva in plus si sa ne rotunjim veniturile pentru a rezista in aceasta societate. Multi oameni au un al doi-lea job, altii realizeaza venituri suplimentare din diferite surse „la negru”, sunt multe exemple sau solutii.

Una dintre ele, este o mica sau mare afacere in turism. Poti sa realizezi venituri suplimentare din turism chiar si in timpul tau liber sau poti trece de la statutul de angajat la cel de „propriul tau stapan”, deschizand o afacere in domeniul turismului.

Daca optezi pentru o afacere, trebuie sa stiti ca acest demers implica multe detalii si criterii care trebuiesc indeplinite. Afacerile pot fi initiate si dezvoltate prin mai multe metode. Afacerea ta poate fi un SRL sau un simplu PFA, poate fi o franciza sau pe cont propriu, poate avea fonduri proprii sau externe precum fonduri de la un investitor, fonduri de la stat, fonduri minimis, fonduri europene, etc. Dar sa vedem in randurile ce urmeaza etapele ce trebuiesc urmate pentru a deschide o afacere in turism.

  • In primul rand, gandeste-te in ce sector de turism doresti sa iti dezvolti afacerea. Ai o serie de optiuni, precum transport, in care principala ocupatie este transportarea turistor catre si de la destinatia de vacanta. O alta optiune este agentia de turism, care este primul loc pe care un turist il viziteaza cand doreste sa plece in excursii. O agentie se ocupa de transport, cazare si de vizitarea obiectivelor importante. Te poti ocupa de cazare, situatie in care vei lucra cu hoteluri, moteluri, hoteluri, case de inchiriat, cabane, sau orice alt loc in care turistii se pot caza.
  • A doua etapa, analizeaza conceptul pe care il ai in minte. E important sa stii daca vrei sa deschizi o franciza sau daca vrei sa mergi pe cont propriu. O franciza are o serie de avantaje dar intotdeauna va trebui sa platesti francizorului partea sa.
  • Daca te-ai hotarat sa mergi pe ideea de franciza, obtine o licenta in acest sens de la o companie de calatorie cu reputatie impecabila. Asigura-te ca inainte de a semna contractul de franciza citesti cu atentie toate punctele acestuia si clauzele mentionate, si nu ezita sa iti iei un avocat care sa te asiste.
  • Trebuie sa te familiarizezi cu aspectele acestei industrii. Obtine cat mai multe informatii despre calatoriile aeriene, cu trenul, despre croaziere, hoteluri si destinatii de vacanta. De asemenea, invata ce fel de pachete de calatorie sunt populare si cautate.
  • Gaseste o locatie potrivita. Analizeaza cerintele francizorului si incepe sa cauti o locatie care sa indeplineasca aceste criterii. Vei avea nevoie de un loc potrivit in care sa te poti intalnit cu clientii. Biroul tau trebuie sa fie indeajuns de incapator pentru a putea tine computerele si echipamentele esentiale.
  • Angajeaza! Ca orice afacere, pentru a avea succes trebuie sa ai angajati de incredere. In primul rand ai nevoie de un contabil care sa te ajute sa faci planul de afaceri pentru a obtine un imprumut.
  • Gaseste strategii de marketing. Intr-o franciza, francizorul se va ocupa in principal de marketing, insa trebuie sa faci si tu reclama la nivel local pentru ca oamenii sa stie despre afacerea ta.
  • Gaseste metode de plata alternative. Odata ce vrei intra in afaceri, clientii tai vor dori sa faca plati cu bani gheata, carduri, etc. Deschide un cont bancar si un cont de cecuri si carduri de credit pentru afacerea ta pentru ca platile sa poata fi facute in orice metoda.
  • Intotdeauna urmeaza indicatiile francizorului si incearca sa-ti indeplinesti obiectivele.

Check Also

Cum-sa-avem-grija-de-un-caine

Cum sa avem grija de un caine?

Pentru a avea un caine, nu trebuie doar sa-l ai, este necesar sa sti cu …

job-pentru-tineri1

Cum isi gasesc un job tinerii fara experienta

In fiecare an, pe piata locurilor de munca persista problema legata de angajarea tinerilor imediat …

One comment

  1. Am o intrebare daca am o casa de vacanta cu 6 camere in baile chirui din muntii harghita cam ce costuri implica si ce modificari ca sa o introduc in circuit turistic ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *