Home / Idei de timp liber / Viziteaza Brasovul

Viziteaza Brasovul

BrasovAcest minunat oras este unul dintre cele mai superbe orase ale Romaniei si o destinatie turistica aleasa de romani si de straini pe tot parcursul anului, dar in special in sezonul rece. Apropierea de partiile de schi din Poiana Brasov face din acest oras o locatie mereu plina pe timp de iarna. Insa si in restul anului, orasul Brasov este vizitat de un numar mare de turisti, pentru ca are o multime de obiective turistice fascinante.

Piata Sfatului este probabil una dintre cele mai cunoscute zone ale orasului Brasov. Aceasta se afla in inima orasului si este locul in care se afla Casa Sfatului, fosta primarie a orasului. Piata este inconjurata de cladiri impunatoare, cu o arhitectura veche de origine germana deosebita. Alaturi de Casa Sfatului, construita in anul 1420, aici mai poti vizita Turnul Trompetelor, Casa Hirscher, Catedrala Ortodoxa, Muzeul Muresianu si Biserica Neagra. Piata Sfatului este si locul celor mai importante evenimente ale orasului.

Deci, daca vrei sa petreci cateva zile in acest minunat oras, vei gasi cu usurinta cazare Brasov. Pe langa aceasta frumoasa zona, mai poti opta si pentru vizitarea altor statiuni din apropiere precum Busteni sau Predeal si, desigur, vei gasi multe oferte de cazare Busteni sau cazare Predeal.

In continuare, Biserica Neagra domina Piata Sfatului si este unul dintre simbolurile orasului Brasov. Imensa biserica a fost construita in perioada 1385-1477 si a fost dedicata Fecioarei Maria, sub cultul romano-catolic. Lacasul de cult a avut un trecut extrem de zbuciumat, datorita distrugerilor produse de diverse invazii, dar si datorita incendiului devastator din anul 1689, dupa care si-a primit si denumirea de Biserica Neagra. Astazi, Biserica Neagra deserveste comunitatea germana din Brasov, cu slujbe din sericiul religios luteran.

Muntele Tampa face parte din Masivul Postavaru si se afla in inima orasului Brasov. Inaltimea acestuia este de 960m, oferind astfel unele dintre cele mai frumoase panorame ale orasului si ale zonei inconjuratoare. O mare parte a Muntelui Tampa a fost declarata rezervatie naturala, datorita faptului ca este populat de specii de plante si de animale rare.

Check Also

timpul liber cu copiii

Profita de timpul liber petrecut cu copiii tai!

Scopul suprem in viata de familie sunt copiii. Acestia, prin simpla lor prezenta, au o …

Joaca Badminton impreuna cu prietenii la Aero Badminton!

Desi majoritatea persoanelor considera ca badmintonul este un sport lejer, de fapt este al doilea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *