Home / Articole / Recomandarile mele / Verificarea masinii inainte de plecarea in vacanta

Verificarea masinii inainte de plecarea in vacanta

La plecarea in vacanta, mijolcul de transport ales are importanta sa. Automobilul personal poate oferi confortul, flexibilitatea si libertatea de miscare pe care oricare alt mijloc de transport, fie el avion sau tren nu le poate oferi.

autoTotusi, daca alegeti sa plecati in concediu cu masina personala, trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte importante in ceea ce priveste starea tehnica a masinii. Nu cred ca exista om in aceasta lume care sa-si doreasca sa ramana cu masina in drum, sa devina un pachet de nervi si sa plateasca sume de bani prin service-uri.

Indiferent de sezonul in care plecati in vacanta, fie iarna sau vara, o verificare atenta a starii tehnice a masinii poate reduce considerabil riscurile unor defectiuni. Asadar, masinile trebuie pregatite pentru drum. Mai jos va prezint cele mai vurnerabile puncte ce trebuiesc verificate.

  • Anvelopele: Indiferent ce tip sau marca de masina detineti, este important ca aceasta sa fie echipata cu cauciucuri adecvate pentru sezonul respectiv. Pentru asta va recomand un site foarte bun care va ofera atat anvelope de iarna http://www.anvelopeb.ro/anvelope-de-iarna, cat si anvelope de vara http://www.anvelopeb.ro/anvelope-de-vara de cea mai buna calitate. In ceea ce priveste uzura pneurilor, la acestea trebuie verificate gradul de uzura al acestora si daca acestea se uzeaza uniform. De asemenea trebuie verificata si starea roatei de rezerva.
  • Motorul: Acesta trebuie sa fie intr-o stare foarte buna, in contextul unui drum lung cu o viteza mare si incarcatura considerabila (bagaje multe, multe persoane…). Pentru asta este necesar sa verificati perioada de revizie. Daca pe perioada vacantei calatoriti foarte mult cu masina, este recomandat sa faceti schimbul de ulei, filtre, etc. inainte de a pleca la drum. De asemenea verificati nivelul lichidelor de racire, de frana si de servo.
  • Siguranta in circulatie: Prima verificare si cea mai importanta este verificarea franelor. Este recomandat sa mergeti la un service auto pentru aceasta verificare si sa inlocuiti placutele de frana daca este necesar. Verificati functionarea luminilor de intalnire si de drum, a luminilor de semnalizare si cele de ceata. Pentru a evita excesul de zel al unor politisti, este bine sa verificati daca aveti trusa medicala si extinctor cu date de valabilitate in termen si veste reflectorizante. Pentru confortul dumneavoastra, verificati starea de functionare a instalatiei de aer conditionat.

Sursa foto: www.zumzi.ro

Check Also

job-pentru-tineri1

Cum isi gasesc un job tinerii fara experienta

In fiecare an, pe piata locurilor de munca persista problema legata de angajarea tinerilor imediat …

traditii nunta

Traditii si reguli in organizarea nuntii!

De-a lungul timpului nunta a avut traditiile ei, obiceiuri transmise din generatie in generatie, superstitii …

One comment

  1. Este bine sa verificam masina de fiecare data cand plecam la drum lung, pentru ca nu se stie ce se poate ivi pe traseu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *