Home / Idei de timp liber / Un SPA la tine acasa

Un SPA la tine acasa

“Sanitas per aquam!” adica “Să­nă­tate prin apă!”, celebra expresie a im­pă­ra­tului roman Nero, a devenit o practica a oa­me­nilor în utilizarea apei la temperaturi şi presiuni variabile, îm­pa­chetări de plan­te, saune, du­şuri, masaje, avand ca rezultat tonifierea si de­toxifierea or­ga­nismului, ac­ce­le­rarea proceselor me­tabolice, îm­bunătăţirea capa­ci­tă­ţii de miş­care şi, mai ales, pen­tru ob­ţi­nerea unei stări de re­laxare şi con­fort somato-psihic.

spaHidroterapia, pe scurt SPA-ul, a fost prezenta inca din antichitate in culturile unor ci­vi­li­za­ţii prospere precum Im­periul Roman, Gre­cia antica sau Orientului Indepărtat si valorificata tot mai mult in prezent printr-o evoluţia tehnologică surprinzătoare. Primul centru spa a aparut in anii 70 in SUA, pe numele Amenity Spa, un spatiu de relaxare, destindere si estetica, amenajat in incinta unui hotel de lux. El punea la dispozitia clientilor un jacuzzi, o sauna, un hammam, precum si servicii de masaj, de infrumusetare, tratamente corporale si chiar pedichiura si manichiura. Ideea a prins la public si astfel au aparut SPA-urile de azi, adevarate centre de relaxare, remodelare si estetica. Aici ai parte nu doar de hidroterapie, ci si de alte terapii alternative care iti rasfata fizicul si psihicul: meloterapie, luminoterapie, fitoterapie, aromoterapie, cromoterapie, etc.

Azi, lumea este impanzita de SPA-uri pentru ca potentialul acestei industrii a rasfatului este enorm. Datorita stilului de viata din ce in ce mai agitat si plin de stres, tot mai multi oameni frecventeaza astfel de centre, pentru ca ofera timp pentru ei insisi, pentru a se relaxa, a se revigora si a lua o pauza de la stresul cotidian si, nu in ultimul rand, pentru a se rasfata.

Nu am avut ocazia sa merg la SPA pana acum(sper sa o fac, mai mult din curiozitate), dar m-am obisnuit cu prezenta lor incat nu imi mai starneste admiratia. Dar am avut un WOW! in momentul in care am vazut un SPA personalizat intr-o vila.

Cum spuneam, potentialul acestei industrii este mare si tot mai multa lume isi procura tehnologia necesara construirii acasa a unui SPA personal. Bineinteles la dimensiuni mult mai mici decat cele dintr-un centru SPA specializat.

spa instal

Am fost atat de fascinat de aceste SPA-uri de uz privat si de tehnologia folosita incat am inceput sa caut pe net firme sau site-uri ce comercializeaza produse pentru SPA. In cele din urma am gasit un site foarte bun, Spa Instal se numeste, ce m-a lasat cu gura cascata la produsele pe care le au la vanzare. Spainstal.ro ofera spa interior pentru case, vile si chiar pentru apartamente, unde poti sa-ti faci propria oaza de relaxare.

Cu putina imaginatie va puteti construi casa visurilor voastre, cu lucruri puse la dispozitie de site-uri de profil precum cel mentionat mai sus.

Check Also

timpul liber cu copiii

Profita de timpul liber petrecut cu copiii tai!

Scopul suprem in viata de familie sunt copiii. Acestia, prin simpla lor prezenta, au o …

Joaca Badminton impreuna cu prietenii la Aero Badminton!

Desi majoritatea persoanelor considera ca badmintonul este un sport lejer, de fapt este al doilea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *