Home / Idei de timp liber / Tuning auto: O pasiune pentru timpul liber!

Tuning auto: O pasiune pentru timpul liber!

Este o vorba ce umbla prin lumea celor pasionati de tuning ca acesta este pentru o masina ceea ce este pentru o femeie machiajul, nu este oblicatoriu dar ii da un aspect placut si de efect. Tuningul auto este o pasiune, un mod de exprimare a personalitatii si o idee de petrecere a timpului liber.

masini tunateSunt multi posesori de masini pasionaţi de tuning, care isi dedica zeci sau chiar sute de ore din al lor timp liber pentru a imbunatati designul maşinii. Ei cred că maşina este ca o a doua lor casă, iar tuning-ul este un mod de a te face mai popular şi de a-şi exprima propria personalitate. Ei urasc să detina o maşină tunata la fel cu a prietenilor sau a vecinilor şi nici să fie echipată identic. Prin tuning doresc s-o faca frumoasa, speciala şi sa fie unică.

Insa, sunt putini pasionati de tuning care au gusturi apreciate de toată lumea. Cei mai apreciati isi monteaza pe masina personala un kit de caroserie discret, ce se adresează unor oameni cu gusturi de calitate precum anvelope mai late, jante mai strălucitoare, tobe de eşapament inoxidabile, dar silenţioase, bare anticoliziune şi alte piese cu design special, accesorii cumparate de la magazine specializate si serioase precum Motorvip.ro.

Din pacate, in Romania, sunt multi cei care isi monteaza pe masini tobe de eşapament preluate de la maşinile de curse, zgomotoase şi poluante, doar pentru a câştiga câţiva cai putere sau care instaleaza aparatură audio cu sonorităţi stridente de mare putere şi vopsesc caroseria în culori puternice, isi monteaza pe exterior coarne de taur şi tot felul de abţibilduri de prost gust, isi modifica suspensia ca la maşinile sport şi monteaza capace de roţi, spoilere şi eleroane care măresc gabaritul iniţial.

Trebuie tinut cont ca aceste modificări, in special cele referitoare la modificarea dimensiunilor exterioare, la creşterea puterii motoarelor, a consumului şi a nivelelor de noxe şi de zgomot nu sunt acceptate de experţii auto, de fabricanţi şi nici de societăţile de asigurare, dacă nu sunt omologate pentru maşinile respective. În caz de accident sau de avarii, ca urmare a modificării puterii motorului sau a altor caracteristici constructive, detinatorii unor astfel de automobile nu primesc nici un fel de despagubire de la asiguratori. In plus, in cele mai multe cazuri se afla in situatia de a plati sume imense pentru pagubele provocate.

Tuning-ul auto a ajuns in Romania in special în ultimii 20 de ani, dar aceasta arta este mult mai veche, a apărut pe la jumătatea secolului XX în SUA, acaparand pasionati de toate vârstele. In tara noastra, oamenii cu venituri mici care detin o masina îşi procura accesorii mai ieftine, pe care le montează singuri sau împreună cu alte persoane neautorizate, încercând să-i dea acesteia o imagine unica.

Pasionatii de tuning doresc să fie priviţi, apreciaţi şi chiar admiraţi pentru ceea ce au reuşit să facă la masinile lor. Doar ceilalti din exterior pot aprecia sau deprecia initiativa lor. Din punctul meu de vedere, aceasta “arta” este una foarte placuta, chiar daca eu nu o practic. Un mod interesant de petrecere a timpului liber de catre cei pasionati de tuning.

Sursa foto: www.vinsieu.ro

Curiozitati:

Cititoarele de coduri de bare sunt dispozitive electronice alcatuite dintr-o sursa de lumina, o lentila si un conductor foto care transforma impulsurile optice in impulsuri electrice. Ca exemplu puteti testa terminalele intermec.

Check Also

timpul liber cu copiii

Profita de timpul liber petrecut cu copiii tai!

Scopul suprem in viata de familie sunt copiii. Acestia, prin simpla lor prezenta, au o …

Joaca Badminton impreuna cu prietenii la Aero Badminton!

Desi majoritatea persoanelor considera ca badmintonul este un sport lejer, de fapt este al doilea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *