Home / Articole / Tu sti in ce conditii invata copilul tau?

Tu sti in ce conditii invata copilul tau?

„Copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari”! Aceasta zicala se potriveste perfect in viata unui parinte. In primii ani din viata unui copil cele mai des intalnite probleme sunt cele legate de sanatate. Nopti nedormite, stres si mult timp petrecut in preajma copilului. Dupa o vreme, cand crezi ca toate aceste probleme au disparut, altele noi bat la usa.

Copilul a crescut si acum merge la scoala, probabil cea mai importanta perioada din viata unui copil, iar pentru parinti o perioada cu foarte multe provocari. Orice parinte isi doreste ce este mai bine pentru copilul sau si atata timp cat micutul este la scoala, el trebuie sa invete in cele mai bune conditii.

Scoala, in special sala de clasa, este locul unde un copil isi petrece cea mai mare perioada din zi. Asa ca, sala de clasa trebuie sa fie un loc bine organizat si cu un aspect placut, astfel incat sa fie foarte util in programul de invatare. Dupa cum stim, prima impresie si foarte importanta despre un individ este stilul vestimentar. In acest context, pentru un dascal sala de clasa de care este responsabil reprezinta cartea sa de vizita.

Pentru ca scolarii sa invete in conditii optime, sala de clasa ar trebuie aranjata dupa trei criterii:

  • dispunerea mobilierului;
  • vizibilitatea;
  • pavoazarea.

Obiectele de mobilier din sala de clasa trebuie sa fie simple, utile si rezistente in timp. Stilul asezarii bancilor in sala de clasa, are un aport important in atitudinea pe care scolarii o au fata de activitatile educative. De exemplu, o asezare traditionala a bancilor, una in spatele celeilalte, duce la un anumit grad de pasivitate din partea scolarului si totul se rezuma doar la activitatile de predare-invatare. In schimb, daca bancile sunt asezate in oval sau in semicerc, sunt favorizate comunicarea si interactiunile permanente.

Un factor destul de important este vizibilitatea, adica asezarea pieselor de mobilier dupa diferite surse de lumina. Ideal ar fi ca sursa de lumina sa fie cea naturala. In plus, copiii trebuie asezati astfel incat sa nu intampine probleme de vizibilitate. In mod normal, copiii cu probleme de vedere sau cei mai mici de inaltime sunt asezati in bancile din fata.

Pe langa pisele de mobilier standard care trebuie sa fie intr-o sala de clasa, mai sunt necesare: un dulap pentru depozitarea diverselor materiale didactice, o biblioteca pentru carti, panouri scolare pentru afisarea diverselor materiale, suporturi si ghivece cu flori, o mica zona pentru obiectele de prim ajutor, un player audio si nu in ultimul rand un  calculator, care este foarte util atat profesorului cat si elevilor.

Pana la urma sala de clasa poate fi aranjata in diferite stiluri, totul tine de implicarea profesorului, de bunul gust si imaginatia acestuia, insa organizarea pieselor trebuie facuta astfel incat sa se puna in valoare utilitatea lor.

Check Also

Cum-sa-avem-grija-de-un-caine

Cum sa avem grija de un caine?

Pentru a avea un caine, nu trebuie doar sa-l ai, este necesar sa sti cu …

job-pentru-tineri1

Cum isi gasesc un job tinerii fara experienta

In fiecare an, pe piata locurilor de munca persista problema legata de angajarea tinerilor imediat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *