Home / Articole / Stiati ca…..?-Cum sunt fabricate anvelopele pentru avioane?

Stiati ca…..?-Cum sunt fabricate anvelopele pentru avioane?

anvelope avioaneGanditi-va la dimensiunile unui avion de pasageri, la greutatea uriasa pe care acesta o are, la socul si forta de frecare ce exista atunci cand un avion aterizeaza precum si la aderenta pe care o astfel de anvelopa trebuie sa o aiba, pentru a oferi capacitatea de tractiune necesara avionului, cand acesta decoleaza.

Cel mai cunoscut producator de cauciuri pentru avioane este Michelin. Aceasta compania a fost cea care a conceput si fabricat cauciucuri si pentriu avionul de pasageri, supersonic, Concorde. Ca si o caracteristica speciala fata de anvelopele pentru autorisme care se dilata sau contracta in functie de parametriii externi, cu un procent de 10% fata de volumul propriu, cauciucurile avioanelor ating un procent de doar maximum 2 procente.

Cum exista avioane care sunt din ce in ce mai mari, destinate unui transport mai mare de marfa sau a unui numar mai crescut de pasageri, trebuie sa existe si anvelope destinate echiparii lor si care sa corespunda cerintelor respective. Au fost astfel concepute rotile care functioneaza perfect, la parametrii normai, chiar daca sa spunem, s-a tras cu glont asupra lor.

Acest tip de anvelope sunt deja cautate si au o cerere bine conturata, mai ales in domeniul militar. Conceperea, proiectarea, verificarea, testarea si fabricarea cauciucurilor de avioane sunt supuse uner reguli, legi si restrictii foarte clare si severe, venite din partea autoritatilor si a institutiilor nationale si internationale din domeniul aeronauticii.

Va recomand romanvelope anvelope iarna ieftine si romanvelope anvelope all seasons.

Check Also

echipamente-rfid

Stiati ca?…..Ce sunt echipamentele RFID?

Ce sunt echipamentele RFID si la ce folosesc? RFID este prescurtarea la RadiofFrequency IDentification, pe …

Cum-sa-avem-grija-de-un-caine

Cum sa avem grija de un caine?

Pentru a avea un caine, nu trebuie doar sa-l ai, este necesar sa sti cu …

2 comments

  1. A-ti putea sa-mi dati cateva informatii despre dimensiunile rotilor ( amprenta rotii) si cum este distributa incarcarea pe acestea?

  2. Este si normal sa fie mai bine testate si sa reziste la o presiune mult mai mare anvelopele de avion, si greutatea este foarte mare dar si riscurile sunt imense.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *