Home / Idei de timp liber / Relaxare in familie-5 idei

Relaxare in familie-5 idei

Calitatea timpului petrecut cu familia ta este de multe ori mai importanta decat cantitatea acestuia. Timpul liber alocat familiei tale trebuie gestionat in acelasi mod in care iti faci timp pentru o intalnire de afaceri: prin planificare.

 

In ultima vreme, cu greu reusesti sa-ti petreci timpul liber alaturi de cei dragi. Este nevoie sa reinvii serile petrecute in familie, mesele bogate cand toti membrii familiei erau prezenti. Toate acestea pot reveni in prim plan, printr-o organizare eficienta. Cu ajutorul celor 5 idei de mai jos, vei reusi sa imbini foarte bine viata profesionala cu timpul liber al familiei.

 

 

 

 

  • Creati un program pentru toata familia

Foarte rar reusiti sa va intalniti cu totii in acelasi timp. Este de preferat, inainte de toate, sa stiti ce are de facut fiecare membru al familiei in ziua respectiva si apoi sa studiati impreuna care sunt perioadele de timp pe care le puteti petrece impreuna. Cu ajutorul acestui program bine structurat, veti reusi sa planificati cine romantice, seri de jocuri si activitati distractive sau vacante si excursii surpriza. Un astfel de program este benefic, in special, in cazul in care ai copii mici si trebuie sa discuti zilnic cu partenerul tau despre cine ii ia de la gradinita, cine ii duce la cursuri, la bunici, etc.
In concluzie, acest program trebuie sa fie cat mai detaliat, asezat la vedere astfel incat toate evenimentele planificate sa fie vizibile de catre toata familia.

  • Diferentierea activitatilor prin culori

Este de preferat sa evidentiati evenimentele folosind culori diferite pentru fiecare in parte. Prin aceasta metoda,fiecare membru al familiei va distinge foarte usor activitatea care ii este atribuita. Este indicat sa folositi unelte de scris care se pot sterge usor, pentru a face modificari, daca va fi nevoie.

  • Cautati timpul liber necesar pentru evenimentele programate

Dupa implementarea acestui program in familia ta, este timpul sa va studiati prioritatile si sa va faceti timp si pentru activitati comune. In plus, daca aveti un program foarte incarcat, atunci o evaluare a prioritatilor va va oferi posibilitatea de a va retrage pentru scurt timp din agitatia cotidiana.

In concluzie, analizeaza-ti activitatile, impreuna cu ceilalti membrii ai familiei, si elimina-le pe cele care nu sunt prioritare. Alcatuiti o lista cu angajamentele pe care nu ati dori sa le onorati si, de asemenea, notati pe lista activitatile la care nu ati dori sa renuntati sub nicio forma.

Ideal este ca toti membrii familiei sa fie dispusi sa renunte la anumite activitati, pentru a acorda mai multa importanta timpului petrecut impreuna. De exemplu, mezinul casei ar putea renunta la o dupa-amiaza de fotbal cu prietenii, pentru a-si petrece timpul cu familia la film. Parintii, dedicati carierei, ar putea sa mai contramandeze din orele dedicate lucrului acasa in weekend, pentru a iesi la un picnic cu copiii.

La fel , puteti incerc sa creati o traditie a familiei voastre. Doua seri pe luna, trebuie sa mergeti in familie la film sau sa iesiti in oras la restaurant. Un weekend pe luna este obligatoriu sa vi-l rezervati pentru o activitate comuna. Ideal ar fi ca timpul sa fie flexibil, insa idea sa se respecte.

  • Adauga imediat in program evenimentele ce se ivesc

Spre exemplu, primesti o invitatie la o petrecere, noteaza imediat in program data si ora evenimentului, nu amana acest moment. Prin aceasta restul familiei va sti in timp util programul fiecaruia si astfel veti evita surprizele neplacute, cum ar fi planurile amanate in ultimul moment.

  • Aloca timp si pentru tine

Timpul liber petrecut cu familia, este cel mai important si este benefic in cresterea si educarea copiilor, dar si in ceea ce priveste relatia de cuplu. Insa, e bine sa gaseti putin timp doar pentru tine. Din cand in cand, e bine sa iesi la un fotbal cu baietii sau sa faci cumparaturi impreuna cu fetele. Aceste momente te vor ajuta sa nu cazi in rutina si iti va mentine moralul sus.

 

 

 

Check Also

timpul liber cu copiii

Profita de timpul liber petrecut cu copiii tai!

Scopul suprem in viata de familie sunt copiii. Acestia, prin simpla lor prezenta, au o …

Joaca Badminton impreuna cu prietenii la Aero Badminton!

Desi majoritatea persoanelor considera ca badmintonul este un sport lejer, de fapt este al doilea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *