Home / Idei de timp liber / Minipiscinele. O solutie pentru SPA-ul interior?

Minipiscinele. O solutie pentru SPA-ul interior?

Multi visam sa avem propriul noastru spa interior acasa, sa savuram un cocktail, sa ne bucuram de hidromasaj, insa toate astea par a fi niste vise inaccesibile, asta pentru ca spatiul din interior pe care il ai disponibil e si asa mic. Totusi pentru pasionatii de confort si relaxare totala sunt solutii deloc dificile si foarte putin costisitoare. O solutie ar fi o minipiscina care ar putea sa-si gaseasca locul oricand in interiorul unei case.

minipiscina1Minipiscina este o solutie destul de confortabila incat sa te faca sa iei in serios un asemenea rasfat. Aceasta a aparut in urma combinatiei dintre o cada clasica si piscina pentru hidromasaj. Bineinteles ca intr-o minipiscina nu poti inota, in schimb iti poti oferi sansa de a te bucura de proprietatile relaxante ale apei. Minipiscina poate fi utilizata in interiorul casei, variantele de montaj a acesteia fiind numeroase. Ea poate fi montata ingropata, partial sau total, in pardoseli sau lasata in totalitate la suprafata, devenind astfel o solutie din ce in ce mai atragatoare pentru multi proprietari de case, vile sau pentru cei care detin apartamente mari cu terasa sau cu bai spatioase. Din punct de vedere social, un avantaj al minipiscinei, in special al celei pentru mai multe persoane, il reprezinta placerea unui hidromasaj si a unui pahar de sampanie in compania familiei sau a prietenilor. Mai jos aveti cateva amanunte de care trebuie sa tineti cont atunci cand va hotarati sa achizitionati o minipiscina.

  • Calitatea minipiscinelor si materialele folosite la fabricarea lor.

Minipiscinele sunt fabricate din acril, material durabil si rezistent la crapare sau rupere. Prin tratarea si prelucrarea lui, acrilul se pastreaza curat, impiedica depunerea impuritatilor si este foarte usor de intretinut. In ultima vreme producatorii comercializeaza cazi cu hidromasaj la care nu se folosesc produse chimice pentru intretinerea lor. Insa pentru mentinerea curata a apei, se recomanda utilizarea minipiscinelor ce au in dotare un sistem de purificare pe baza de ozon, cu ajutorul unor produse de dezinfectie si stabilizare special concepute pentru cazi cu hidromasaj si minipiscine.In cazul cazilor ingropate partial sau lasate la suprafata, pe exteriorul acestora pot fi placate diverse materiale, pentru a ascunde vederii instalatiile din interior. Forma minipiscinelor este una specifica, asta dataorita faptului ca principala lor utilitate este hidromasajul. In aceste forme sunt integrate scaune ergonomice, vane cu diferite capacitati, spatiul putand ajunge si pentru sase persoane unde pot sta jos in acelasi timp. In majoritatea cazurilor, forma si functionalitatea minipiscinelor sunt standard, venind din fabricatie astfel, insa o parte din producatori comercializeaza minipiscine pe baza de comanda, personalizand astfel piscinele in functie de necesitatile cumparatorului.Fiind o investitie majora pentru dumneavoastra, este important sa va ganditi bine inainte de a face o alegere si pentru acest lucru este util sa probati o astfel de minipiscina. Multi comercianti, specializati in spa interior, ofera posibilitatea de a proba, in spatii special amenajate,  cazi cu hidromasaj sau minipiscine. Astfel puteti sa faceti alegerea potrivita.minipiscina2

  • Specificatii tehnice si montaj

Alimentarea minipiscinelor ingropate partial sau lasate la suprafata, se face foarte simplu, prin racordarea la reteaua de apa cu ajutorul unui furtun, iar evacuarea se face la reteaua de canalizare printr-un alt furtun.Un lucru foarte important la montarea minipiscinei consta in faptul ca trebuie sa se tina cont de caracteristicile pardoselii, deoarece greutatea unei minipiscine pline cu apa si cu doua persoane, poate ajunge si la o mie de kilograme.In dotarea cazilor pot fi si diferite accesorii, in special mai multe tipuri de jeturi de apa sau aer, cu puteri si debite diferite, rotative, pulsatorii, fixe sau orientabile astfel incat pot fi indreptate catre anumite parti ale corpului, pentru a asigura un masaj eficient. Un alt accesoriu din dotarea standard este termostatul. Cu acesta se poate regla temperatura apei. Unele cazi sunt dotate si cu termometru digital ce afiseaza temperatura exacta, lumini subacvatice sau telecomanda pentru reglarea anumitor functii. La cumpararea unei minipiscine, vi se va da si un set de detalii despre partea tehnica. Spre exemplu, pompa de putere a minipiscinei are doua tipuri de valori exprimate in cai putere. Puterea in regim continuu, adica puterea motorului in timpul functionarii si puterea la demaraj, adica maximul puterii la care ajunge pompa imediat dupa pornire.  Trebuie tinut cont de raportul dintre consumul de energie si coeficientii instalatiei, debitului de apa sau performanta jeturilor de apa. Fiabilitatii schimbatorului de caldura si conectarii acestuia in siguranta la sursa de energie, trebuie sa i se acorde o atentie sporita. In cazul acesta, se recomanda ajutorul unui instalator si al unui electrician. Preturile minipiscinelor variaza destul de mult, de la 3000 la 10000 de euro, in functie de calitatea productiei, materialele folosite si dotari.

  • minipiscinele si avantajele lor

Atuurile minipiscinei de tip spa sunt confortul, momentele placute petrecute impreuna cu familia si cel mai importan, sanatatea obtinuta prin hidroterapie. Aceasta ajuta la tratarea diferitelor probleme, tonifierea organismului, la ameliorarea unor dureri cronice. Temperatura apei imbunatateste circulatia, accelereaza metabolismul si reduce senzatia de greutate a corpului relaxand muschii. In concluzie, un spa interior este fara indoiala, o investitie profitabila pentru cei care isi doresc o viata sanatoasa si confort.

minipiscina

Check Also

timpul liber cu copiii

Profita de timpul liber petrecut cu copiii tai!

Scopul suprem in viata de familie sunt copiii. Acestia, prin simpla lor prezenta, au o …

Joaca Badminton impreuna cu prietenii la Aero Badminton!

Desi majoritatea persoanelor considera ca badmintonul este un sport lejer, de fapt este al doilea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *