Home / Destinatii Turistice / Eforie Nord – Alternativa romaneasca la destinatiile turistice din strainatate!

Eforie Nord – Alternativa romaneasca la destinatiile turistice din strainatate!

Perioada estivala se apropie si deja ne gandim la destinatiile de vacanta unde am putea merge in concediu. In acest articol voi incerca sa va prezint statiunea Eforie Nord, o statiune de pe litoralul romanesc foarte apreciata atat de turistii romani cat si de cei straini.

eforie nordBinecunoscuta statiune Eforie Nord se afla intre statiunile Agigea la nord (5 Km) si Eforie Sud la sud (2 km) si la aproximativ 12 km de orasul Constanta. In statiune se ajunge ori cu trenul, existand linia Constanta -Mangalia care este circulata in permanenta, ori cu mijloacele rutiere de transport in comun , din care exista o mare diversitate de firme care ofera servicii de transport de diferite tipuri si de calitati diferite sau puteti ajunge cu masina personala pe autostrada A2 pana la Constanta si apoi pe soseaua spre Eforie.

Aceasta statiune este una balneoclimaterica foarte populara pentru bazele de tratament balnear si este o destinatie de vacanta foarte cautata in randul turistilor romani si cei straini, un factor important care favorizeaza acest lucru fiind preturile rezonabile la serviciile de turism si agrement. In statiune sunt trei centre importante de tratament deschise tot timpul anului cum ar fi Sanatoriul Balnear Efosan (GRAND) unul din cele mai vechi asezaminte pentru tratarea diferitelor afectiuni prin metode naturale (bai termale, aerosoli, namol de Techirghiol) , Baza de Tratament a Complexului Britania (fostul complex Steaua de Mare, Delfinul si Meduza ) si Centrul SPA al Hotelului Europa care este unul din cele mai moderne si bine dotate centre din Romania. De asemenea mai sunt cateva centre balneoclimaterice mai mici la diferite hoteluri precum Hotel Petrolul si Hotel Traian sau la unele policlinici particulare care ofera servicii de calitate. Ca si variante de agrement, turistii beneficiaza de o multime de restaurante, terase, baruri,discoteci. Din acest punct de vedere, Eforie Nord se mandreste cu restaurantul Nunta Zamfirei ce are o traditie de 25 ani si care ofera un program unic in Romania ce respecta obiceiurile si meniul unei nunte traditionale romanesti , acompaniata de cantareti de muzica populara si foarte in voga in anii ce au trecut, in prezent fiind mai putin popular datorita tendintelor noii generatii de tineri mai putin atrase de traditia romaneasca autentica si de muzica populara.

In prezent plaja statiunii Eforie Nord este de aproximativ 3-4 km lungime si latimi cuprinse intre 20 si 100m, avand in zona de nord a statiunii o faleza inalta, loc de promenada binecunoscut in aceasta statiune. Plaja statiunii Eforie Nord este impartita in zone distincte cum ar fi plaja din partea sudica, spre Eforie Sud denumita plaja Belona este partea cea mai buna din statiune fiind mai mare, cu accesul foarte lejer aici neexistand faleza si avand si multe spatii comerciale, iar cea din centru si nordul statiunii este mai ingusta si foarte aglomerata iar accesul se face de pe o faleza inalta pe scari, fiind cunsocuta sub denumirea de La Debarcader.

In ultima vreme statiunea Eforie Nord s-a dezvoltat forte mult din punctul de vedere al locatiilor de cazare prin cateva hoteluri noi si o multime de vile particulare cu un nivel ridicat al calitatii confortului care depaseste pe cel oferit de hotelurile vechi, ramase de pe vremea comunismului si in care nu s-au mai adus imbunatatiri. In aceasta perioada, multe site-uri de turism au numeroase oferte de cazare Eforie cu scopul de a atrage cat mai multi turisti. De asemenea, conform traditiei, locuitorii statiunii Eforie Nord isi pun la dispozitia turistilor camere de inchiriat in locuinta propie. Confortul oferit de aceste cazari este mai scazut, de obicei este similar cu o stea din sistemul omologat al turismului, marea majoritate a acestor cazari se fac in camere in acelasi corp de locuinta cu proprietarul, baia fiind comuna si deasemeni si accesul la bucatarie se face in cooperare cu celelte persoane cazate. Insa pretul foarte mic in comparatie cu cel de la hoteluri, face ca aceste inconveniente sa nu fie foarte importante pentru unii dintre turisti care aleg aceste variante ieftine. Exista insa si un numar destul de mare de vile construite recent care ofera conditii de cazare similare cu un confort de trei stele, care reprezinta o varianta de cazare foarte buna la un pret ceva mai mic decat cele omolgate oficial.

Sursa foto: www.sejurturism.ro

Check Also

bran1

Destinatii Turistice: Bran-Romania

Localitatea Bran este o destinatie turistica situata la inceputul culoarului Rucar-Bran din judetul Brasov. Branul se afla la aproximativ 27 km de Brasov, 57 km de Campulung si 179 km de Bucuresti, intre valea raului Barsa si Muntii Piatra Craiului si la o altitudine de 800-1000 m.

skiathos5

Destinatii Turistice: Achladies Bay-Skiathos, Grecia

Achladies este o destinatie turistica aflata in zona orasului Skiathos, intr-o mica vale plata, printre dealurile Katsarou, unde Hotelul Esperides domina aceasta zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *