Dusmancele

DusmanceleHerman Broder, un evreu polonez, a fost salvat din Holocaust de Yadviga, fata în casă, care l-a ascuns trei ani în hambar. Ajuns în America se căsătoreşte cu ea din recunoştinţă, dar îşi găseşte o amantă, pe Maşa, şi ea o supravieţuitoare a lagărelor de concentrare. Asta nu-i tot: împuşcată de fascişti împreună cu cei doi copii ai lor şi crezută moartă, Tamara, prima lui soţie, a supravieţuit ca prin minune şi acum se află şi ea în America.

„Deşi nu am avut ‚privilegiul‘ să străbat Holocaustul pus la cale de Hitler, am trăit totuşi mulţi ani la New York printre cei care au trecut prin acest supliciu. Doresc, de aceea, să spun dintru început că acest roman nu este nicidecum povestea unui refugiat tipic, a vieţii şi zbaterilor lui. Ca în majoritatea scrierilor mele de ficţiune, cartea de faţă prezintă un caz excepţional, cu eroi aparte şi cu o împletire neobişnuită a întâmplărilor. Personajele nu sunt doar victime ale naziştilor, ci şi victime ale firii şi ale destinului lor. Dacă ele se încadrează în tabloul general, aceasta se explică prin aceea că excepţia întăreşte regula. De fapt, în literatură excepţia este regula.“

I. Bashevis Singer, notă la romanul Duşmance. O poveste de iubire

  • Regia: Claudiu Goga.
  • Cu: Herman – Mihai Călin Maşa – Nadiana Sălăgean Tamara – Luana Stoica Yadwiga – Alexandra Fasolă Rabinul – Andrei Finţi Leon Tortshiner – Mircea Drîmbăreanu Shifrah – Leonie Waldman Eliad .
Dusmancele
Categoria
Pret
Locatie
SALA TEATRULUI EVREIESC, BUCURESTI
I
17.28 lei
Data
SAMBATA, 08 IUNIE 2013
II
12.96 lei
Ora
19:00
III
6.36 lei
Organizator
TEATRUL EVREIESC DE STAT

[bsbutton size=”large” style=”primary” icon=”none” iconcolor=”black” text=”Cumpara bilete pe BILETFAN.RO” link=”http://biletfan.ro/dusmancele.html” target=”New page”]

Check Also

concert billy idol 2014

Concerte Billy Idol

Billy Idol din nou în România! Legenda rock Billy Idol le dă întâlnire fanilor săi pe 29 iunie, la Arenele Romane din Capitală. O zi mai târziu, pe 30 iunie, Idol cântă în premieră la Cluj, pe stadionul Cluj Arena, într-un concert organizat de Amprenta Advertising. Biletele pentru ambele evenimente intră în vânzare de astăzi, 3 martie, de la ora 15.00.

BRD Nastase Tiriac Trophy 2014

BRD Nastase Tiriac Trophy 2014

Nume mari din circuitul profesionist ATP şi jucători români de top te aşteaptă la ediţia 2014 a celui mai important turneu de tenis din România, BRD Năstase Ţiriac Trophy. La Arenele BNR trăiești bucuria fiecărui game, set & match, iei parte la meciuri demonstrative şi evenimente speciale, alături de prieteni şi familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *