Home / Destinatii Turistice / Destinatii Turistice: Venus, Romania

Destinatii Turistice: Venus, Romania

Venus este una dintre cunoscutele destinatii turistice ale litoralului romanesc. Statiunea se afla intre Saturn si Cap Aurora, la o distanta de 41 km de Constanta, iar din punct de vedere administrativ, Venus apartine de Mangalia aflata la o distanta de 3 km.

In statiune, hotelurile sunt asezate de-a lungul golfului Aurora si au o arhitectura aparte. Turistii pot beneficia in statiunea Venus de numeroase baze de tratament precum bazine cu apa mezotermala sulfuroasa, bai de namol, sali de masaj, iar ca distractie aici se gasesc terenuri de sport si pe lacul Razlem se practica canotajul.

Statiunea este un adevarat centru balnear, multi turisti vin aici in fiecare an pentru tratamentele efectuate cu elemente naturale precum apa de mare, namol, aerosol, ape minerale sulfuroase. In Venus gasim o plaja destul de generoasa ce se intinde pe o lungime de 1 km, are un nisip foarte fin, este destul de lata si intrerupta pe alocuri de mici golfulete. Doar in zona de nord este un spatiu restrans de plaja cu pietre, insa acest lucru nu indeparteaza turistii. Totusi, cea mai ocupata zona a plajei este cea din partea sudica. Tot aici sunt amenajate spatii speciale cu dusuri alimentate cu ape minerale sulfuroase hipotermale ce izvorasc direct de pe plaja.

De asemenea, pentru turistii care opteaza pentru tratamente cu impachetari cu namol sapropelic si bai sulfuroase, este amenajat un pavilion dedicat pentru astfel de tratamente in zona sudica a statiunii. Tot aici exista o renumita crescatorie de cai de rasa.

Turistii care vin in statiunea Venus, au parte de o multime de variante pentru petrecerea timpului liber precum practicarea sporturilor nautice, yahting, wind-surfing, hidrobiciclete, excursii cu vaporul pe Marea Neagra sau pe Canalul Dunare-Marea Neagra, excursii in Delta Dunarii, la vechea cetate a Histriei (secolul VII i.e.n.), la statiunea viticola Murfatlar, la statiunile de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, partide de calarie etc.

Venus este o statiune generoasa in ceea ce priveste unitatile de cazare, iar ca o curiozitate, majoritatea hotelurilor din statiune detin nume feminine precum Hotel Carmen, Hotel Dana, Hotel Anca, Hotel Brandusa, Hotel Corina, Hotel Felicia etc. Turistii au de unde alege, atat dintr-un numar impresionant de hoteluri luxoase, ce beneficiaza de sali de fitness, sali de masaj si piscine, cat si dintre hotelurile ceva mai accesibile.

De asemenea, gama de unitati de cazare din Venus nu consta doar in aceste hoteluri, turistii se pot caza foarte convenabil si in vile, pensiuni sau camping-uri. Pentru relaxare si timp liber, statiunea Venus dispune de numeroase restaurante, magazine de dulciuri, cafenele, baruri si cluburi de noapte, un cinematograf in aer liber, terenuri de volei, handbal si minigolf, discoteci, un parc de distractii etc.

Daca v-a place aceasta destinatie turistica, profitati de una dintre cele mai bune

OFERTE TURISTICE 2014

Check Also

skiathos5

Destinatii Turistice: Achladies Bay-Skiathos, Grecia

Achladies este o destinatie turistica aflata in zona orasului Skiathos, intr-o mica vale plata, printre dealurile Katsarou, unde Hotelul Esperides domina aceasta zona.

destinatii turistice-baile felix

Destinatii Turistice-Baile Felix

Una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice de la noi este statiunea balneoclimaterica Baile Felix. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *