Home / Destinatii Turistice / Destinatii Turistice: Sucevita, Romania

Destinatii Turistice: Sucevita, Romania

Sucevita se afla in judetul Suceava, pe valea paraului Sucevita, la intersectarea Obcinei Mari cu Depresiunea Radautilor, inconjurata de piscurile Furcoiului, Poiana Tarscior, Poaiana Ovazului, Palma.

Localitatea este situata la o distanta de 18 km de Radauti si este populara in randul turistilor datorita Manastirii Sucevita, cea mai cunoscuta atractie turistica din zona. Manastirea a fost ridicata la sfarsitul secolului al XVI-lea de catre familia de boieri Movila, intr-o perioada in care unul dintre membrii familiei, pe nume Ieremia, a fost domnitorul Moldovei intre anii 1595-1606. Arhitectura manastirii este o combinatie intre stilul bizantin si cel gotic, plus influentele arhitecturale ale vechilor biserici de lemn din Moldova.

Picturile din manastire sunt realizate de Ion si Sofronie, au un stil de poveste si reda cursiv, in functie de ordinea desfasurarii, evenimente si scene biblice. Originalitatea picturii este redata de verdele de Sucevita, culoare dominanta a acesteia.

Aceasta destinatie turistica din Romania este vizitata frecvent de catre turisti datorita aerului curat din zona, aspectului natural pitoresc cu arbori seculari, in special conifere, iar in ultima perioada, aici s-a dezvoltat un adevarat centru turistic cu unitati de cazare moderne si de agrement.

Daca v-a place aceasta destinatie turistica, profitati de una dintre cele mai bune

OFERTE TURISTICE 2014

Check Also

skiathos5

Destinatii Turistice: Achladies Bay-Skiathos, Grecia

Achladies este o destinatie turistica aflata in zona orasului Skiathos, intr-o mica vale plata, printre dealurile Katsarou, unde Hotelul Esperides domina aceasta zona.

destinatii turistice-baile felix

Destinatii Turistice-Baile Felix

Una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice de la noi este statiunea balneoclimaterica Baile Felix. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *