Home / Destinatii Turistice / Destinatii Turistice: Slanic Prahova, Romania

Destinatii Turistice: Slanic Prahova, Romania

Numele orasului este denumit de cele mai multe ori, in mod eronat de altfel, Slanic-Prahova, din cauza faptului ca se creaza o confuzie cu orasul Slanic Moldova din judetul Bacau.

Slanic se afla in judetul Prahova, pe drumul ce leaga orasele Ploiesti si Valenii de Munte, situat pe valea paraului Slanic, afluent al raului Varbilau. Orasul Slanic se afla la o distanta de 45 km nord de municipiul Ploiesti si la aproximativ 100 km de capitala Bucuresti.

Slanic este recunoscut pentru beneficiile lacurilor sarate din zona, denumite si Bai-Baia Baciului, Baia Verde si Baia Rosie, precum si pentru minele Salina Veche si Salina Noua. Cea din urma este inca in exploatare, Salina Vache este cea deschisa turistilor pentru agrement, de exemplu, in fiecare an se desfasoara aici Campionatele Mondiale de Aeromodelism.

Turistii pot vizita in Slanic multe atractii turistice precum Fantana Rece, Releul de televiziune din spatele Padurii de brazi, Dealul cu Semn, Muntele de Sare, Piatra Verde, Delusorul Manzului.

Daca v-a place aceasta destinatie turistica, profitati de una dintre cele mai bune

OFERTE TURISTICE 2014

Check Also

skiathos5

Destinatii Turistice: Achladies Bay-Skiathos, Grecia

Achladies este o destinatie turistica aflata in zona orasului Skiathos, intr-o mica vale plata, printre dealurile Katsarou, unde Hotelul Esperides domina aceasta zona.

destinatii turistice-baile felix

Destinatii Turistice-Baile Felix

Una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice de la noi este statiunea balneoclimaterica Baile Felix. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *