Home / Destinatii Turistice / Destinatii Turistice: Bran-Romania

Destinatii Turistice: Bran-Romania

Localitatea Bran este o destinatie turistica situata la inceputul culoarului Rucar-Bran din judetul Brasov. Branul se afla la aproximativ 27 km de Brasov, 57 km de Campulung si 179 km de Bucuresti, intre valea raului Barsa si Muntii Piatra Craiului si la o altitudine de 800-1000 m.

In statiunea Bran va puteti bucura de numeroase atractii turistice si activitati precum evenimente folclorice, sarbatori traditionale, portul popular cu autenticitatea sa nealterata.

Branul este una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din Romania, fiind renumita, in special, prin Castelul Bran, un obiectiv turistic recunoscut atat pe paln intern, cat si international. Castelul Bran este un monument istoric si arhitectonic, ridicat pe o stanca, avand o pozitionare foarte buna din punct de vedere strategic. Acum, castelul este de fapt un muzeu ce adaposteste in cele patru etaje ale sale, numeroase obiecte cu valoare istorica.

De asemenea, in apropierea castelului puteti vizita un muzeu etnografic in aer liber ce contine mai multe gospodarii taranesti si obiecte traditionale specifice localitatilor rurale din zona.

In zona, va puteti bucura si de alte obiective turistice precum Muzeul de arta medievala, Biserica de zid cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, Vama veche din Bran, astazi muzeu, constructie datand din sec. XVIII, Case memoriale (Sextil Puscariu, Dr. Aurel Stoian, Dr. Iosif Puscariu, Profesor Doctor Docent Liviu Popovici, Profesor Doctor Docent Valeriu Lucian Bologa, Profesor Universitar Dr. Aron Petric), Fundatia Profesorului Ioan Clinciu.

Daca v-a place aceasta destinatie turistica, profitati de una dintre cele mai bune

OFERTE TURISTICE 2014

Check Also

skiathos5

Destinatii Turistice: Achladies Bay-Skiathos, Grecia

Achladies este o destinatie turistica aflata in zona orasului Skiathos, intr-o mica vale plata, printre dealurile Katsarou, unde Hotelul Esperides domina aceasta zona.

destinatii turistice-baile felix

Destinatii Turistice-Baile Felix

Una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice de la noi este statiunea balneoclimaterica Baile Felix. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *