Home / Destinatii Turistice / Destinatii Turistice: Arieseni, Romania

Destinatii Turistice: Arieseni, Romania

Localitatea Arieseni este renumita, in special, pentru partia de schi Vartop Arieseni unde, in fiecare iarna, multi turisti din judetele invecinate si din restul tarii vin aici pentru a-si petrece timpul liber practicand sporturi de iarna, pentru a se relaxa si pentru a admira frumoasele peisaje ale Apusenilor.

Arieseni este o comuna situata la granita dintre dintre judetele Alba si Bihor, la o altitudine de 1.000 m, si este punctul de plecare in traseele montane si drumetie din Muntii Apuseni. Aici, turistii au parte de multe obiective turistice ce asteapta sa fie vizitate, zona fiind foarte atractiva din acest punct de vedere. Printre acestea se numara si Ghetarul de la Scarisoara, obiectiv turistic ce nu trebuie ratat, fiind un fenomen carstic unic in Romania, aflat in apropierea localitatii Arieseni, la o distanta de doar 15km.

De asemenea, pot fi vizitate si alte atractii turistice importante din zona, precum Pestera Poarta lui Ionele, Pestera Portile Bihorului, Groapa Ruginoasa, care este, de asemenea, un fenomen carstic interesant pentru Romania, Pestera Ursilor sau Casa memoriala Avram Iancu, manastirile Lupsa si Posada, Targul de fete de pe Muntele Gaina.

Primaria din Arieseni este detinatoarea partiei Vartop si are in plan, pentru viitorul apropiat, sa mai deschida inca patru partii. Pe langa aceste initiative, Consiliul Local Arieseni intentioneaza sa concesioneze 50 de hectare de teren oamenilor de afaceri care doresc sa ridice hoteluri si vile in vecinatatea partiei de schi Vartop Arieseni.

Partia Vartop Arieseni este una moderna, dotata cu instalatie de nocturna, fapt pentru care este foarte atragatoare pentru schiori, mai ales in weekend. Partia este dedicata exclusiv schiorilor, accesul cu sanii nu este permis, pentru ele fiind amenajata o panta mai mica. Partia Vartop este, de asemenea, o partie foarte bine intretinuta, cu teleschi si utilaje de intretinere a zapezii. Partia este lunga de aproximativ 1 km, cu o diferenta de altitudine de 200 m si cu un grad de dificultate mediu.

Perioada pentru schi, este de obicei intre lunile Decembrie si Martie/Aprilie. Pentru cei care nu dispun de echipament pentru schi sau pentru alte sporturi de iarna, se poate inchiria orice echipament la preturi accesibile. De exemplu, saniuta se inchiriaza cu 10 lei pe zi, schiurile cu  20 lei, iar teleschiul costa 5 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii.

Check Also

skiathos5

Destinatii Turistice: Achladies Bay-Skiathos, Grecia

Achladies este o destinatie turistica aflata in zona orasului Skiathos, intr-o mica vale plata, printre dealurile Katsarou, unde Hotelul Esperides domina aceasta zona.

destinatii turistice-baile felix

Destinatii Turistice-Baile Felix

Una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice de la noi este statiunea balneoclimaterica Baile Felix. …

One comment

  1. Am fost la Arieseni la sf verii , splendid, ieftin si relaxant.
    Am stat cazat la pensiune Onelia, foarte k.
    O saptamana nu m-am plictisit.
    Pestera Meziad e superba deasemeni, dar lumea nu prea stie de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *