Home / Articole / Despre videochat-Adevar vs minciuna!

Despre videochat-Adevar vs minciuna!

Videochat-ul, de cand a aparut, a fost mereu un subiect de discutie fierbinte, cu pareri pro si contra, situat in permanenta intre adevar si minciuna. Este videochat-ul prostitutie sau o sursa de venituri mult peste limita unui trai decent? Este videochat-ul imoralitate sau un job placut ca toate celelalte cu pregatire asigurata si suport continuu? Prin videochat, fetele/femeile sunt desconsiderate si denigrate sau este invidia celorlalti fata de acestea?

La toate aceste intrebari puteti gasi raspunsuri in alte intrebari, cum ar fi urmatoarea: „Credeti ca inseamna prostitutie comunicarea pe Yahoo Messenger sau Skype prin intermediul unei camere web?”. Probabil ca va trece mult timp pana cand multi oameni vor elimina din mentalitatea lor catalogarea acestei metode de comunicare cu o alta persoana prin intermediul Internetului, chiar si daca aceasta metoda de comunicare are implicit un continut adult, ca fiind prostitutie. Cea mai buna dovada este ca nu implica deloc contact fizic. Aceasta comunicare este de fapt un „blind date” virtual (oare contestatarii cunosc acest termen!?), in conditii de videochat, doar atat.

In continuare, in functie de gravitate si de abaterea lui de la realitate, ar fi povestea legata de imoralitatea dintr-un studio de videochat. Povestioare legate de situatii in care modelelor li se fura castigurile, in care sunt fortate sa-si desfasoare activitatea, santajate cu divulgarea identitatii lor in mediul online, cu informarea familiei in legatura cu jobul lor si cate astfel de nebunii, se raspandesc mai repde ca o epidemie. Nu spun ca nu sunt cazuri de genul astora, de studiouri ilegale in care se desfasoara lucruri ilegale, nu exista fum fara foc pana la urma. Dar o generalizare a acestor preconceptii intra deja in categoria „toti barbatii sunt niste porci” sau „toate femeile sunt ….”. Nu este imposibil sa poti lucra intr-un studio legal de videochat, nu este imposibil sa faci bani din videochat absolut legal, semnand un contract de munca ce-ti confera toate drepturile si beneficiile unui angajat.

Continuand sa discutam despre videochat inevitabil ajungem la un alt mare tabu greu de ignorat, unul mult mai intim de data aceasta: modul tau de a percepe acest loc de munca si implicit fetele si femeile care lucreaza in acest domeniu. Daca a fi model intr-un studio de videochat dintr-un oras unde inseamna a fi prostituata, cum ai cataloga o dansatoare de striptease sau o animatoare de club? Daca a castiga bani din videochat e acelasi lucru cu a castiga bani din prostitutie, de ce am mai avea prostituate pe strazi pana la urma, ar fi mult mai comod si mai sigur sa-si practice meseria in fata monitorului, nu? Daca a intretine o conversatie, in regim de videochat, cu un necunoscut, inseamna ceva degradant, de ce nu ar fi la fel de jenanta postarea unor poze cu tine sumar imbracata pe contul de facebook, poze ce pot fi vizualitate de absolut oricine? Daca fetele care se dezbraca in fata camerei web isi vand trupul, atunci ce fac toate marile actrite de la Hollywood care se dezbraca si mimeaza scene de amor pentru milioane de oameni, in mai toate filmele pe care le vedem la TV?

Se pare ca, dupa toate aceste povesti, marele adevar despre videochat sunt castigurile substantiale! Este un adevar mai mult decat obiectiv si poate ca nu suficient in sine, insa al naibii de convingator. Este si unul care genereaza invidia si in multe ocazii e „cauza” multor rautati gratuite la adresa modelelor de videochat. Este un loc de munca la mare cautare in mai toate orasele, de curand am citit o stire ca se fac angajari Galati, Bucuresti, Timisoara sau Cluj. Este un loc de munca bine platit, chiar foarte bine platit am putea spune fara sa exageram, venitul mediu de 4000 – 5000 de lei lunar depaseste cu mult venitul mediu garantat de orice alt job, nu implica experienta anterioara, munca fizica, uzura mentala, mediu de lucru stresant, sefi absurzi … motive indeajus de solide pentru aparitia inevitabila a invidiei fata de videochat ca si loc de munca si de fetele si femeile indraznete care stiu sa profite de aceasta oportunitate.

Concluzia este ca, fiecare dintre noi trebuie sa-si foloseasca capacitatea de a face diferenta, la rece, intre mituri si adevaruri in ceea ce priveste videochat-ul ca si loc de munca.

Check Also

Cum-sa-avem-grija-de-un-caine

Cum sa avem grija de un caine?

Pentru a avea un caine, nu trebuie doar sa-l ai, este necesar sa sti cu …

job-pentru-tineri1

Cum isi gasesc un job tinerii fara experienta

In fiecare an, pe piata locurilor de munca persista problema legata de angajarea tinerilor imediat …

2 comments

  1. Este putin dificil sa schimbi mentalitatea anumitor persoane, mai ales daca nu pot sa inteleaga diferenta dintre videochat si cea mai veche „meserie” practicata.

  2. Mentalitatea oamenilor poate fi schimbata cu greu, insa acest lucru se va schimba in timp, acum acest subiect nu mai este considerat atat de rusinos ca inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *