Home / Amenajarea casei in timpul liber / Cum si cand renovam apartamentul?

Cum si cand renovam apartamentul?

renovare casaDaca va hotarati sa renovati apartamentul si nu stiti ce pasi ar trebui sa urmati si ce trebuie sa luati in calcul cand evaluati ce necesita si ce nu necesita schimbat ? Iata un mic plan ce merita urmat atunci cand va hotarati sa incepeti o renovare.

In primul rand pentru a putea incepe o renovare ca la carte aveti nevoie de autorizatii. In ultima vreme toata lumea simte nevoia de expansiune, si astfel, daca nu poate sa isi mareasca numarul de camere atunci le mai mareste pe fiecare. Pentru a realiza acest lucru aveti nevoie de un certificat de urbanism care se obtine de la primarie cam in decurs de o luna, timp in care puteti sa va luati toate avizele necesare modificarilor pe care doriti sa le faceti.

Dupa ce cadrul legal l-ati finalizat incepe munca proprou-zisa. Evaluati starea tuturor instalatiilor casei dumneavoastra si vedeti care sunt in stare buna de functionare, care necesita reparatii si care necesita schimbare. Dupa ce ati stabilit toate aceste detalii impreuna cu o persoana care se pricepe in domeniu, preferabil chiar autorizata chemati firma care se va ocupa de amenajare.

Important este sa va luati concediu atunci cand va renovati apartamentul deoarece nu puteti risca sa se joace table in casa dumneavoastra cat nu sunteti in spatele muncitorilor.

Incercati pe cat posibil sa nu angajaji o echipa completa. Acestea iau de obicei mai multe lucrari si nu au posibilitatea sa le finalizeze la timp. Angajati pentru ficare etapa in parte mesteri: zidari, instalatori, electrician autorizat, zugravi, faiantari, etc.

Asigurati-va ca toate cerintele dumneavoastra sunt bine stabilite si intelese de catre persoana care va lucreaza, eventual stabiliti-le in scris daca se poate pentru a nu avea probleme de intelegere dupa aceea. Si tineti minte: orice este posibil atat timp cat dumneavoastra va doriti asa si nu altfel. Nimeni nu va poate spune ca nu se poate sau ca nu se face asa atat timp cat dumneavoastra asta va doriti sau asa va place. Daca cineva va spune astfel, inseamna ca trebuie sa va orientati spre altcineva.

Cumparati materialele de unul singur. Nu va lasati dusi de mesteri ca va ajuta ei sa le luati mai ieftin, deoarece de unde le iau ei nu primiti garantie si nici nu va poate asigura nimeni de calitatea materialelor. In plus, comparati pe percurs nu totul odata daca nu doriti sa ramaneti cu o parte din materiale neatinse din motive de inutilitate, pe care ulterior le veti da muncitorilor care cu siguranta se vor oferi sa va „scape” de ele.

De fiecare data cand nu intelegeti de ce un lucru se intampla asa si nu altfel intrebati. Nu este nici o rusine sa intrebati, astfel ca veti putea fi lamurit cum e bine si cum nu, avand posibilitatea sa va verificati personalul daca lucreaza corect.

Nu incercati sa acordati bonusuri mesterilor, si nu le dati nimic de baut in afara de apa sau suc. Acestia ar putea sa se invete si sa le placa sa fie musafirii dumneavoastra. Atat timp cat ati stabilit un pret va achitati la sfarsit pentru toata munca lor, nu si pe parcurs, pentru ca astfel s-ar putea sa va treziti ca ati cheltuit dublu decat era initial planificat.

Dupa ce lucrarea a fost finalizata asigurati-va ca primiti un certificat de garantie al lucrarilor si verificati inca o data toate bunurile la care s-a lucrat precum instalatii sanitare, termopane, izolatie termica, placare cu gresie si faianta, etc.

Check Also

panouri solare

Amenajare casa: Despre panouri solare.

Aveti o casa si doriti sa o reamenajati cu solutii moderne, fiabile si economice? Printre …

instalator profesionist

Amenajare casa: Alegerea instalatorului.

Ca orice bun gospodar, intretinerea si amenajarea propriei case trebuie sa fie prioritara, sa avem …

One comment

  1. Buna ziua,

    In primul rand vreau sa va felicit pentru sait-ul dumneavoastra si daca aveti buna placere sa-mi acceptati sait-ul meu http://www.design-total.ro pentru cei interesati .

    Va multumesc si o seara frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *