Home / Articole / Cum se face un simplu site pentru firma?

Cum se face un simplu site pentru firma?

Ti-ai deschis o afacere, vrei sa o promovezi, sa ii faci publicitate. Dupa metodele clasice de promovare, ajungi la publicitatea pe internet si te intrebi “cum sa fac sa am si eu un site web pentru firma mea?”. Ei, hai sa punctam pe scurt in 5 pasi simpli care ar fi etapele realizarii unui site web de prezentare a firmei tale.

Pentru inceput ai nevoie de: un nume de domeniu web, un pachet de gazduire web si bineinteles, site-ul web propriu-zis.

Inregistarea unui nume de domeniu web pentru site-ul tau

Ce este un nume de domeniu? Un nume de domeniu reprezinta cuvantul sau cuvintele pe care utilizatorul de Internet le scrie in in campul pentru adresa a browserului de navigare web. Spre exemplu, www.despretimpliber.com este un nume de domeniu web.

Numele de domenii web se inregistreaza prin intermediul site-urilor care inchiriaza sau vad asemenea servicii. Domeniile de tipul .ro se inregistreaza pe viata (inca) si se platesc o singura data. Domeniile de forma .com, .biz, .info, .org… se inregistreaza pe o perioada mai scurta (6, 12 luni sau 1, 2 ani) si se plateste lunar sau anual ca un fel de abonament. Daca nu il mai platiti domeniul respectiv este suspendat si il poate achizitiona altcineva.

Pentru a rezerva / inregistra un domeniu aferent site-ului tau, trebui sa apelezi la o firma specializata care se ocupa cu inregistrarea de domenii web.

De multe ori, firmele opteaza ca numele domeniului web sa fie acelasi cu numele firmei. Acest lucru e bun si nu prea.
Daca doriti sa faceti o prezentare a firmei dvs pe site-ul respectiv e bine ca acesta sa aiba acelasi nume de domeniu ca si numele firmei. Dar… in cazul in care doriti ca pe site-ul respectiv sa prezentati la vanzare produsele sau serviciile pe care le oferiti e de preferat ca domeniul web sa reprezinte exact ceia ce comercializati dvs.

Gazduire web pentru siteul firmei tale

Site-ul web este un lucru nepalpabil, virtual dar, cu toate astea, el este format din niste fisiere care trebuie stocate pe un server de gazduire web. Nu pot pune site-ul pe calculatorul meu? (multi incepatori in domeniul web intreaba acest lucru) Categoric nu! Numai daca nu ai cumva acasa un server performant racordat la cateva retele metropolitate de internet.

Pachetele de gazduire web sunt prezentate sub diferite forme si preturi. Unele au un spatiu de gazduire mai mic sau mai mare, un trafic lunar limitat sau nelimitat (realitatea e undeva la mijloc ), disponibilitate pentru baze de date si email…

Pachetele de gazduire web de platesc lunar sau anual.

Functionalitatea siteului web

Functionabilitatea sitului este foarte importanta pentru ca asigura automatizarea serviciile online. In functie de serviciile sau produsele pe care firma ta le comercializeaza, si site-ul firmei tale va trebui sa aiba anumite functionalitati automate, anumite servicii online.

E posibil ca site-ul sa fie doar un site de informare: pagini statice (texte si imagini care prezinta serviciile sau produsele firmei tale), o galerie foto / video si un formular de contact. In acest caz, informatiile trebuie sa fie prezentate succint, astfel incat vizitatorul sa nu se rataceasca prin paginile site-ului si sa gaseasca usor, intr-un mod placut ceia ce cauta.

Daca vrei ca prin intermediul site-ului tau, clientii sa poate efectua si comenzi online sau sa isi expuna parerile cu privire la produse, servicii, paginile web ale site-ului tau trebuie sa ofere aceste servicii intr-un mod cat mai placut si cat mai intuitiv. Tu trebuie doar sa discuti cu agentia de web design si sa le explici ce doresti sa faca site-ul tau, ce astepti de la viitorul site. Ei iti vor propune solutiile optime pentru viitorul site.

Cum se promoveaza un site web

Site-ul trebuie sa fie optimizat pentru motoarele de cautare. Daca firma care ti-a facut site-ul web nu a facut in acelasi timp si o optimizare on-page a site-ului, ar trebui sa apelezi la o alta firma care iti poate oferi solutii web. De obicei aceasta optimizare se face odata cu proiectarea site-ului web. Dupa finalizarea lui este mult mai greu, uneori imposibil de realizat optimizarea.

Check Also

Cum-sa-avem-grija-de-un-caine

Cum sa avem grija de un caine?

Pentru a avea un caine, nu trebuie doar sa-l ai, este necesar sa sti cu …

job-pentru-tineri1

Cum isi gasesc un job tinerii fara experienta

In fiecare an, pe piata locurilor de munca persista problema legata de angajarea tinerilor imediat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *