Home / Articole / Cum isi gasesc un job tinerii fara experienta

Cum isi gasesc un job tinerii fara experienta

In fiecare an, pe piata locurilor de munca persista problema legata de angajarea tinerilor imediat ce ies de pe bancile scolilor. Sansele lor de a-si gasi un job se mentin in continuare mici, fapt care este dovedit si de cifrele de anul trecut. In 2013, un numar de aproximativ 21500 de proaspeti absolventi de liceu, postliceala sau facultate au intrat direct in somaj.

Insa, orice agentie plasare, specializata în resurse umane, le recomandă tinerilor sa fie mai activi in procesul de angajare, să nu creada ca vor fi sunaţi de numerosi angajatori după ce îşi depun CV-ul. Iata mai jos cateva metode pro-active de angajare.

  • Acumuleaza experienta prin voluntariat. Stagiile de pregatire platite sau voluntariatul te ajuta, pe lângă experienţa in sine, sa beneficiezi şi de relatii folositoare chiar în obţinerea unui job după terminarea stagiului. In acelasi timp, poţi continua căutarea unui serviciu stabil, dar cel putin te concentrezi pe ceva pozitiv care îţi poate da satisfacţii într-o perioadă în care te loveşti cu siguranţă de multe esecuri.
  • Nu cere multi bani la primul job. Cu siguranta, munca ta trebuie rasplatita, ai nevoie de bani, insa la primul serviciu este necesar, in primul rand, să acumulezi experienţă şi să vezi cum se desfasoara lucrurile într-o companie reală. Deci, pentru inceput poţi accepta şi un salariu mai mic, chiar dacă acesta nu este cea ce iti doreai.
  • Depune CV-ul şi la joburi care sunt sub nivelul pregatirii tale. Cei mai multi tineri, imediat ce ies de pe bancile scolilor, prefera sa stea „pe bara” o perioada mai mare de timp in asteptarea locului de munca preferat, neavand curajul sa inceapa de undeva, cu un loc de munca sub asteptarile lor. Tinerilor nu trebuie sa le fie rusine cu un job din care pot sa-si castige existenta.
  • Foloseşte căutarea avansată pe site-urile de recrutare. Cand cauti un job pe site-urile de specialitate, nu are rost sa aplici la cele care presupun o experienta bogata. Cu siguranta nu iti va raspunde nimeni, probabil sunt programe automate care fac aceasta selectie din start. Insa, pe site-urile de locuri de munca, poti pune un filtru de cautare pentru a vedea doar job-urile care nu necesita experienta anterioara.
  • Surprinde-i pe angajatori cu aplicaţii spontane. Sansele sunt mult mai mari sa fi angajat de o firma care nu caută personal în momentul respectiv decât alta care este asaltata cu mii de CV-uri pentru orice post scos la concurs. Intocmeste o listă de 10-20 de firme la care ai vrea să lucrezi şi trimite-le o scrisoare de intenţie bine scrisă pe adresa de e-mail a responsabililor de angajări de la departamentul Resurse Umane.
  • Asigura-i pe angajatori că eşti hotarat sa muncesti. In cazul in care folosesti metoda aplicaţiilor spontane, nu are rost să trimiţi doar CV-ul şi atât, ci trebuie să îl convingi pe angajator că eşti dispus să munceşti, să înveţi, să faci o treabă bună în compania respectivă. Fiecare recrutor a trecut la rândul lui prin experienţa primului job şi ştie că tinerii care îşi doresc puternic să reuşească în viaţa profesională merită o şansă.
  • Creaza-ti o retea de cunostinte. Este foarte important ca tinerii sa fie vazuti, sa-si fac simtita prezenta, să iasă din mulţime. O strategie obligatorie de acum înainte este să îţi creşti constant reţeaua de relaţii şi cunoştinţe. Pe lângă un networking permanent, mai poţi încerca: telefoane şi vizite la sediul firmei în vederea solicitării de informaţii şi exprimarea dorinţei de a aplica, relaţionarea cu reprezentanţii companiei la târgurile de joburi.

Check Also

echipamente-rfid

Stiati ca?…..Ce sunt echipamentele RFID?

Ce sunt echipamentele RFID si la ce folosesc? RFID este prescurtarea la RadiofFrequency IDentification, pe …

Cum-sa-avem-grija-de-un-caine

Cum sa avem grija de un caine?

Pentru a avea un caine, nu trebuie doar sa-l ai, este necesar sa sti cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *