Count Basie Orchestra

Count Basie OrchestraDe la varsta de aur din anii ’30-’40 pana la colaborarile cu Frank Sinatra sau Ella Fitzgerald (anii ’50-’60), Oscar Peterson, Quincy Jones sau Ray Charles (anii ’70-’80), cei 18 instrumentisti americani ne vor purta printr-o adevarata istorie live a swing-ului de calitate.William Count Basie a fondat Count Basie Orchestra in 1935, in Kansas City, Statele Unite.

In mai putin de un an, pe toate posturile de radio din America se asculta ceea ce urma sa devina o legenda – cea mai „swing” dintre trupele de jazz din intreaga lume. Restul a fost istorie. De-a lungul celor aproape 8 decenii de existenta, The Count Basie Orchestra a fost asociata cu unele dintre cele mai importante nume din istoria jazz-ului – Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Ethel Waters, Sarah Vaughan, Joe Williams, Frank Sinatra sau Duke Ellington. Formatia a au castigat de-a lungul timpului 17 premii Grammy, mai multe decât orice alt big band din istorie.

De la disparitia albumului „Count Basie” in 1984, Thad Jones, Frank Foster, Grover Mitchell, Bill Hughes si acum Dennis Mackrel au condus Count Basie Orchestra si au mentinut-o printre elitele jazz-ului international.

Printre cei 18 membri actuali ai trupei se numara si câtiva muzicieni adusi in orchestra de insusi Count Basie: John Williams (din 1970), Dennis Mackrel (sef de orchestra, din 1983), solista Carmen Bradford (din 1983) sau Clarence Banks (din 1984). Ceilalti instrumentisti exceptionali din Count Basie Orchestra au facut parte din alte trupe de jazz prestigioase, conduse de Stan Kenton, Glenn Miller, Lionel Hampton, Benny Goodman sau Duke Ellington.

Count Basie Orchestra
Categorie
Pret
Locatie
SALA PALATULUI, BUCURESTI
I
300.00 lei
Data
MARTI, 14 MAI 2013
II
250.00 lei
Ora
20:00
III
200.00 lei
Organizator
Fundatia Phoenix
IV
150.00 lei
V
100.00 lei
VI
75.00 lei

[bsbutton size=”large” style=”primary” icon=”none” iconcolor=”black” text=”Comanda bilete pe BILETFAN.RO” link=”http://biletfan.ro/countbasieorchestra.html” target=”New page”]

Check Also

concert billy idol 2014

Concerte Billy Idol

Billy Idol din nou în România! Legenda rock Billy Idol le dă întâlnire fanilor săi pe 29 iunie, la Arenele Romane din Capitală. O zi mai târziu, pe 30 iunie, Idol cântă în premieră la Cluj, pe stadionul Cluj Arena, într-un concert organizat de Amprenta Advertising. Biletele pentru ambele evenimente intră în vânzare de astăzi, 3 martie, de la ora 15.00.

BRD Nastase Tiriac Trophy 2014

BRD Nastase Tiriac Trophy 2014

Nume mari din circuitul profesionist ATP şi jucători români de top te aşteaptă la ediţia 2014 a celui mai important turneu de tenis din România, BRD Năstase Ţiriac Trophy. La Arenele BNR trăiești bucuria fiecărui game, set & match, iei parte la meciuri demonstrative şi evenimente speciale, alături de prieteni şi familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *