Home / Sanatate / Ce trebuie sa stim despre aparatele auditive?

Ce trebuie sa stim despre aparatele auditive?

logo www.aparatul-auditiv.roAparatele auditive sunt asociate deseori cu batranetea, ca doar cei in varsta poarta asa ceva. Cei drept, in general batranii au nevoie de un aparat auditiv. Totusi, sunt din ce in ce mai multe cazuri in care tinerii, obisnuiti sa asculte muzica la volum maxim, au inceput sa aiba probleme cu auzul.

Despre aceste aparate auditive, parerile sunt impartite si, din pacate, contin multe neadevaruri. De ce? Haideti sa cunoastem impreuna caracteristicile reale ale aparatelor auditive:

  • Cum spuneam mai sus, majoritatea considera ca aceste aparate auditive fac oamenii sa para batrani. Nu este adevarat, noile aparate auditive sunt create astfel incat sa fie cat mai putin vizibile. In plus, ele au un design asemanator castilor bluetooth, astfel nimeni nu va observa ca ceea ce este in ureche este un aparat auditiv.
  • Orice domeniu tine pasul cu tehnologia, astfel ca si aparatele auditive sunt tot mai performante, iar acum sunt create sa consume cat mai putina energie. De asemenea, fiind un aparat de dimensiuni mici, bateriile nu pot fi scumpe. Cel mai bine este sa cumparati un aparat auditiv cu baterie reincarcabila. Asa veti scapa de griji si de cheltuieli suplimentare.
  • Pentru ca aceste dispozitive de mici dimensiuni si deseori fragile, sunt purtate pe ureche sau in ureche, este inevitabil sa nu se umezeasca in contact cu pielea. Insa, exista aparate sau proteze auditive rezistente la umezeala, asa ca pentru o persoana care transpira mult, este recomndat un astfel de aparat auditiv.
  • Cu ocazia primei utilizari, un aparat auditiv trebuie ajustat in functie de gravitatea problemei de auz. Acum, din fericire, sunt aparate auditive digitale tot mai performante care se ajusteaza singure in functie de nevoile persoanei purtatoare.
  • Multor persoane li se par aceste aparate auditive o povara. Este adevarat ca utilizarea lor nu este cel mai confortabil lucru, insa asemenea problemelor de vedere, cand trebuie sa existe o perioada de acomodare cu ochelarii, si in cazul unui aparat sau proteza auditiva trebuie sa existe o perioada de acomodare. Asa ca este necesar sa fie purtat un timp pana devine o obisnuinta.
  • Atata vreme cat aparatele au fost setate de la inceput sa functioneze in concordanta cu anumiti parametri, acestea vor functiona in functie de setarile initiale. Tot ce trebuie sa faci este sa iti aduci aminte sa il dai jos seara si sa il pui dimineata. Din cand in cand va fi nevoie sa schimbi bateriile sau sa le reincarci. Chiar daca sunt dispozitive mici, acestea sunt concepute in asa fel incat sa poata fi utilizate cat mai usor atat de cei inzestrati cu dexteritate cat si de cei care nu se descurca la fel de bine cu obiectele mici.
  • Ideal ar fi un aparat auditiv care se pune direct in canalul auditiv, insa dispozitivul pe care il alegi trebuie sa fie compatibil cu tipul problemei de auz. Nu in orice situatie, acest tip de aparat este cel mai potrivit.

Oricum, cea mai buna alegere in achizitionarea unui aparat auditiv este cea facuta la recomandarea medicului specialist iar acesta iti va putea oferi si o solutie in functie de problema pe care o ai.

Check Also

Cat de importante sunt produsele naturiste?

Gemurile si dulceturile bio pe care le gasiti pe site-ul bioportal.ro sunt obtinute din fructe …

Sanatate cu fructele Goji

Goji sunt fructele recunoscute ca fiind cele care contin cea mai mare cantitate de antioxidanti. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *