Home / Articole / Carbohidrații care nu îngrașă

Carbohidrații care nu îngrașă

Produsele care au la bază făina albă rafinată intră în catagoria dăunatoare a carbohidraților răi, vorbim aici de pâine, orz alb, paste, produse de patiserie. Acestea măresc nivelul zahărului din sânge și duc la creșterea în greutate și la alte boli grave. Când vorbim de carbohidrați nu este obligatoriu ca toți să fie negativi, carbohidrații buni, cerealele integrale, leguminoasele și legumele cu amidon, aduc beneficii organismului.

Carbohidrații răi după digerare se transformă în glucoză, generază energie și determină stocarea grăsimilor în corp. Carbohidrații buni determină o digestie lentă, cresc nivelul de energie și favorizează o absorbție mai bună a nutrienților.  Specialiștii în nutriție recomandă o dietă bogată în plante și carbohidrați buni, acestea asigură aportul energetic necesar corpului, asigură sațieitate și nu balonează.  Printre astfel de alimente se numără mazărea, pastele din făină integrală, fasolea boabe și ovăzul.

O jumătate de cană de mazăre gătită asigură 12% din necesarul zilnic de zinc, acesta reduce foamea crescând nivelul de leptină, un hormon care anunță creierul că ai mâncat destul. O jumătate de cană de fasole boabe fierte consumat regulat, elimină riscul de îngrășare în zona abdominală și de obezitate. O jumătate de cană de ovăz oferă organismului fibre solubile  care odată dizolvate în stomac formează un gel care întârzie eliminarea lor ducând la menținerea stării de sațietate.

In goana de zi cu zi, de multe ori neglijam alimentatia iar silueta noastra are de suferit. Astazi, aportul caloric poate fi redus prin folosirea alimentelor light sau a celor in care zaharul este inlocuit cu aspartam.

Check Also

Cum-sa-avem-grija-de-un-caine

Cum sa avem grija de un caine?

Pentru a avea un caine, nu trebuie doar sa-l ai, este necesar sa sti cu …

job-pentru-tineri1

Cum isi gasesc un job tinerii fara experienta

In fiecare an, pe piata locurilor de munca persista problema legata de angajarea tinerilor imediat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *