Home / Articole / Bolile și dăunătorii caisului și piersicului

Bolile și dăunătorii caisului și piersicului

Orice grădinar cunoaște sensibilitatea pe care o au pomii de cais și piersic. Acești sunt atacați imediat de dăunători și de aceea trebuie să primească o atenție specială, mai ales primăvara.

Făinarea este o boală frecventă a acestor pomi, atacul începe de la vârful ramurilor și se întinde până la lăstari, pe care îi acoperă cu o pastă albicioasă. Fructele sunt deasemenea afectate, ele nu mai cresc și capătă crăpături la suprafață. Tratamentul trebuie aplicat după ce au căzut mai mult de 80% dintre frunze.

Un dăunător este păduchele San Jose, acesta atacă frunzele și tulpinile, în jurul zonelor afectate se formează pete roșii care duc la uscarea și căderea zonelor afectate.

Molia fructelor împiedică dezvoltarea totală a fructelor și duce la căderea lor. Larva moliei pătrunde în pulpa fructului, ajunge pănă la sâmbure și se hrănește cu acesta.

Păduchele verde se așează în colonii pe partea inferioară a frunzei, se hrănește cu seva frunzei determinând căderea acesteia.

Va recomand 250w hps si hps 400 watt.

Lasă un răspuns

Citește mai multe:
Podu

Spectacolul, PODU', regizat de Horatiu Malaele, dupa textul "Podul sinucigasilor", de Paul Ioachim, aduce in fata publicului o tema mai...

Chec-cu-carne-tocata
Chec cu carne tocata

Reteta, foarte simplu de preparat, este ideala servita ca aperitiv, dar si ca fel principal langa un piure de legume...

Spectacol de teatru-Noi

Duminică, 14 Aprilie, de la ora 19:00, Compania de teatru “Passe-Partout Dan Puric” prezinta la Teatrul de pe Lipscani spectacolul...

Închide