vineri , 6 iunie 2014
Vodafone
Ultimele Articole
Home / Articole / Bolile și dăunătorii caisului și piersicului
Vivre.ro

Bolile și dăunătorii caisului și piersicului

Orice grădinar cunoaște sensibilitatea pe care o au pomii de cais și piersic. Acești sunt atacați imediat de dăunători și de aceea trebuie să primească o atenție specială, mai ales primăvara.

Făinarea este o boală frecventă a acestor pomi, atacul începe de la vârful ramurilor și se întinde până la lăstari, pe care îi acoperă cu o pastă albicioasă. Fructele sunt deasemenea afectate, ele nu mai cresc și capătă crăpături la suprafață. Tratamentul trebuie aplicat după ce au căzut mai mult de 80% dintre frunze.

Un dăunător este păduchele San Jose, acesta atacă frunzele și tulpinile, în jurul zonelor afectate se formează pete roșii care duc la uscarea și căderea zonelor afectate.

Molia fructelor împiedică dezvoltarea totală a fructelor și duce la căderea lor. Larva moliei pătrunde în pulpa fructului, ajunge pănă la sâmbure și se hrănește cu acesta.

Păduchele verde se așează în colonii pe partea inferioară a frunzei, se hrănește cu seva frunzei determinând căderea acesteia.

Va recomand 250w hps si hps 400 watt.

Lasă un răspuns

Citește mai multe:
irigare gradini
Ce ajuta la irigarea gradinilor ?

Este evident ca atunci cand va ocupati de propria gradina cu drag si responsabilitate, doriti ca aceasta sa fie irigata...

Arca lui Nae si Vasile

Fantezie biblicã în 2 acte pe texte de Nae Lãzãrescu, Vasile Muraru, Sorin Petrescu NAE LÃZÃRESCU si VASILE MURARU  ...

DIRECTIA 5 – TURNEU LOVE STORY

In luna martie, renumita trupa directia5 le pregateste fanilor sai o serie de surprize si momente de neuitat, in cadrul unui turneu...

Închide