Home / Idei de timp liber / Avantajul turismului romanesc: Obiectivele turistice.

Avantajul turismului romanesc: Obiectivele turistice.

In ultima vreme am postat mai multe articole despre ofertele agentiilor de turism de anul acesta. Din ce am observat, marea majoritate a ofertelor sunt pentru sejururile din strainatate si asta pentru ca cererea este foarte mare pentru aceste destinatii. Este adevarat, ofertele sunt foarte atractive si facilitatile pachetelor turistice sunt multe, insa in acest articol vreau sa vorbesc despre turismul din Romania, despre potentialul sau si de ce Romania trebuie sa fie prima optiune cand vine vorba despre alegerea destinatiei de vacanta.

sfinxRomania, din punct de vedere turistic, este considerata, in general, o tara cu un adevarat potential turistic. Principalul atu al turismului din Romania il reprezinta numarul mare de obiective turistice precum cele naturale sau culturale si istorice. In ceea ce priveste locatiile de cazare in Romania, este intr-o continua crestere. In turismul international, Romania ocupa un loc important in atragerea de turisti straini cu o medie anuala de 7 milioane de persoane.

Romania are o lunga istorie si este un adevarat tezaur de cultura, arta si frumusete naturala. Chiar daca tara este  intr-o permanenta tranzitie presarata cu provocari si greutati sociale, Romania este magnifica prin multimea de obiective naturale, monumente, traditii si locuri culturale mostenite.

Romania este tara unica in lume unde sunt multe manastiri ortodoxe cu un exterior remarcabil si fresce interioare ce au fost pastrate si transmise din timpuri medievale. In anul 1993 acestea au fost adaugate in lista internationala a mostenirilor UNESCO, datorita aspectului lor unic si valorii artistice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGrupurile de mănăstiri, precum Voronet, Moldovita, Sucevita, Humor, Probota, Putna mai pot fi vazute cu o calitate atât de înaltă a frescelor exterioare sau Bisericile din Lemn din Maramures, constructii unice care combină stilul gotic cu tradiţionala construcţie din lemn. Ele sunt ridicate din busteni grosi iar peretii incaperilor intunecate au picturi cu scene biblice. Aspectul lor este evidentiat de turlele inalte si acoperisurile masive. Pe langa aceste edificii, in Romania gasim si constructii stravechi cum ar fi Sarmisegetuza sau cladiri medievale precum Cetatea Rasnov, Castelul Bran cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula, Castelul Peles, orase medievale precum Brasov sau Sighisoara, orase cu traditie culturala, de exemplu Iasi este locul celei mai vechi universităţi din România, fondată în 1860.

In plus fata de aceste obiective culturale, Romania dispune si de nenumarate obiective naturale. Semetii si impaduritii Munti Carpati, frumoasa iesire la Marea Neagra sau cea mai mare deltă europeană atât de bine păstrată Delta Dunarii, sunt principalele atractii turistice din Romania. La randul lor, gazduiesc o sumedenie de obiective turistice foarte frumoase prin naturaletea lor. Sfinx-ul din Bucegi, Babele, Pestera Ursilor, Pestera Muierilor, Pestera Scarisoara, Salinele de la Slanic Prahova si Slanic Moldova, Transfagarasanul sau Transalpina, sunt o mica parte din obiectivele naturale din Romania.

pestera scarisoaraDespre obiectivele turistice din Romania, se pot scrie multe articole, insa in acest post am vrut sa ofer un mic indiciu despre faptul ca  Romania poate fi prima optiune in alegerea destinatiei de vacanta.

In alta ordine de idei, Romania dispune de o oferta bogata la cazare, de la hoteluri in Sinaia la hoteluri in Timisoara.

Check Also

timpul liber cu copiii

Profita de timpul liber petrecut cu copiii tai!

Scopul suprem in viata de familie sunt copiii. Acestia, prin simpla lor prezenta, au o …

Joaca Badminton impreuna cu prietenii la Aero Badminton!

Desi majoritatea persoanelor considera ca badmintonul este un sport lejer, de fapt este al doilea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *