Home / Amenajarea casei in timpul liber / Amenajarea casei: Decorarea dormitorului in stil Feng Shui!

Amenajarea casei: Decorarea dormitorului in stil Feng Shui!

Feng Shui provine din limba chineza si inseamna “vant si apa”. Cele doua elemente reprezinta puterea naturii in lumea noastra si o importanta majora in organizarea vietii noastre. Feng Shui este o veche arta chinezeasca a aranjarii spatiului inconjurator cu scopul de a crea armonie si echilibru cu natura.

lenjerie de pat cu inimioareMediul ce va inconjoara, aranjat in acest stil, este o oglinda a vietii dumneavoastra. Aceasta arta se foloseste in general in decorarea casei pentru a crea armonia si calmul de care avem nevoie. In acest articol va prezint cateva principii Feng Shui de aranjare a dormitorului pentru a beneficia de relaxarea si odihna atat de necesara fizicului si psihicului nostru.

Inainte de toate, cel mai important lucru este pozitionarea corecta a patului. Pornind de la tehnicile Feng Shui, patul trebuie pozitionat cat mai departe de usa sau baie si nu trebuie sa fie pe acelasi perete cu usa incaperii, astfel iti creaza senzatia de liniste si control asupra vietii tale. Un alt aspect important il reprezinta asternuturile. Acestea trebuie sa fie in ton cu coloristica peretilor si a mobilierului din incapere. Doar o lenjerie pentru tine, decorata cu formele si culorile care iti plac aduc calmul si linistea de care ai nevoie. Sa vedem si alte idei Feng Shui de aranjare a patului.

lenjerie de pat gri cu buline

  • Incercati sa nu pozitionati oglinzile in fata patului. Conform principiilor Feng Shui, imaginea ta reflectata in oglinda aduce in evidenta starile negative din viata voastra si poate cauza probleme serioase de sanatate.
  • Daca baia este pozitionata astfel incat o poti vedea clar din pat, este recomandat sa inchizi usa incaperii. Feng Shui ne spune prin invataturile sale ca tevile si robinetii din baie ne scurg de energie.
  • Ideal ar fi ca in dormitor sa ai un pat mare pe mijloc, un pat matrimonial cu acces pe ambele parti. Acest aspect deschide drumul catre dragoste pentru persoanele singure si consolideaza relatia celor casatoriti.
  • Un alt aspect foarte important in arta Feng Shui este evitarea asezarii patului sub fereastra. Patul trebuie sa fie pozitionat cat mai departe de fereastra astfel incat razele soarelui sa te imbie si sa anunte o zi plina de viata.

In concluzie, amenajati dormitorul placut si cumparati mobilierul de dormitor cu grija. Pe net gasiti o multime de magazine online de mobilier de dormitor.

 

Check Also

alegerea electricianului

Amenajare casa: Alegerea electricianului

Sunt tot mai dese situatiile cand in realizarea sau repararea unor instalatii electrice sunt angrenate …

panouri solare

Amenajare casa: Despre panouri solare.

Aveti o casa si doriti sa o reamenajati cu solutii moderne, fiabile si economice? Printre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *