Home / Amenajarea casei in timpul liber / Amenajarea casei: Cum sa zugravesti sau sa vopsesti usor si rapid?

Amenajarea casei: Cum sa zugravesti sau sa vopsesti usor si rapid?

Continuam seria articolelor despre amenajarea casei si astazi va prezint un mod util, rapid si eficient de zugravirea locuintei sau vopsirea unor lucruri diverse in gospodarie.

vopsire cu pistolulVopsirea sau zugravirea este o etapa placuta in amenajarea locuintei dar in acelasi timp o activitate “migaloasa” pentru ca necesita rabdare, atentie sporita si precizie, mai ales cand avem de vopsit suprafete mai mari, cum ar fi caroseria masinii, gardul, acoperisul casei, zugravirea peretilor, etc.

Pentru a ne usura munca, putem apela la o metoda mai practica si anume vopsirea cu ajutorul pistolului de vopsit conectat la un compresor. Vopsirea cu ajutorul acestui instrument aduce cu sine nenumarate beneficii ce tin de economia de timp, energie si materiale.

Pentru ca aceasta activitate sa se finalizeze cu succes este recomandat sa se tina cont de cateva metode de utilizare a pistoului si a compresorului.

  • Inainte de toate pregatiti spatiul de lucru. Protejeaza suprafetele din jur si , daca zugraviti, deschideti ferestrele si usile pentru o buna aerisire. De asemenea, suprafata ce urmeaza a fi vopsita, trebuie reparata si curatata.
  • Prepararea vopselei trebuie facuta cu mare atentie. Diluarea vopselei este foarte importanta, calitatea lucrarii depinde foarte mult si de densitatea vopselei. Pe cutiile de vopsea gasiti informatii necesare cu privire la procentele de diluare, atat pentru o vopsire manuala (cu pensula sau rola) cat si cea cu pistolul de vopsit.compresoare
  • Verificati si testati functionalitatea pistolului de vopsit si a compresorului pentru a nu intampina probleme neprevazute. Pistolul de vopsit poate fi testat cu putina apa sau inainte de a aplica vopseaua pe suprafata de lucru, incercati un test pe o bucata de carton sau pe un perete ascuns. De asemenea, testati starea tehnica a compresorului, verificati conexiunile, reglati presiunea aerului. Cititi cu atentie manualul de instructiuni al fiecarei unelte in parte.
  • Dupa aceasta pregatire a frontului de lucru, treceti la partea cea mai imoprtanta, vopsirea. Pentru protectia sanatatii dumneavoastra, folositi o masca speciala de protectie pentru a nu inhala vaporii toxici de vopsea. In procesul de vopsire tineti pistolul la o distanta de aproximativ 30 de cm prin miscari constante pe orizontala. Nu va opriti din aceste miscari pentru a evita surplusul de vopsea dintr-un punct de pe suprafata vopsita.
  • Intretinerea aparatelor este obligatorie pentru a asigura o caltate durabila a acestora. In situatiile cand este necesar sa aplicati mai multe straturi, este bine sa lasati suprafata sa se usuce dupa fiecare aplicare. Intre aceste etape curatati pistolul si piesele, nu le lasati murdare mai mult de 10 minute. Vopseaua, indiferent de tipul ei, se intareste in contactul cu aerul si poate infunda orificiile fine de pulverizare. Pentru aceasta curatare se foloseste aceeasi solutie utilizata la diluarea vopselei (apa sau diluant). Cand nu vopsiti, opriti compresorul si curatati-l daca este nevoie.

Sursa foto: www.thegift.ro si www.compresorhertz.ro

Check Also

alegerea electricianului

Amenajare casa: Alegerea electricianului

Sunt tot mai dese situatiile cand in realizarea sau repararea unor instalatii electrice sunt angrenate …

panouri solare

Amenajare casa: Despre panouri solare.

Aveti o casa si doriti sa o reamenajati cu solutii moderne, fiabile si economice? Printre …

One comment

  1. Informatii bune, folositoare ! tks!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *