Home / Amenajarea casei in timpul liber / Amenajarea casei: Cum alegem lenjeria de pat?

Amenajarea casei: Cum alegem lenjeria de pat?

Dupa acele zile lungi si obositoare visam doar la o baie fierbinte si apoi relaxare totala in patul nostru imbracat in lenjerie proaspat spalata. Cu toate acestea nu orice tip de lenjerie de pat este placuta la atingere, sa ne asigure confortul dorit sau potrivita in amenajarea dormitorului.

Sunt multe magazine, in special in mediul online, ce comercializeaza Lenjerie de patlenjerii de pat in diverse modele si marimi. Pentru perne dimensiunile clasice sunt de 80 x 80 cm, insa aceste dimensiuni sunt pe cale de disparitie si inlocuite de formele mai inguste cum ar fi cele de 40 x 80 cm datorita faptului ca pernele mai inguste asigura o protectie mai buna in zona gatului si a cefei. De asemenea, dimensiunea plapumei sau a pilotei variaza in general intre 135 x 200 si 155 x 220 cm. Sunt cazuri cand se comercializeaza plapumi de dimensiuni mari ce masoara peste 2 m latime.

Asadar, despre cum alegem lenjeria de pat, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte:

  • lenjeria de pat trebuie sa fie placuta la atingere si sa ne putem relaxa cat mai bine, insa nu este singurul criteriu de alegere a lenjeriei.

  • Pentru a evita riscul aparitiei alergiilor, lenjeria de pat trebuie sa fie confectionata din material natural pentru ca aceasta intra in contact direct cu pielea in fiecare seara. De asemenea, o mare atentie trebuie sa o acordam vopselei care este folosita pentru colorarea materialului. Vopseaua testata si omologata in confectionarea lenjeriilor de pat protejeaza impotriva bolilor de piele sau a alergiilor.

  • In general, materialul din care sunt facute lenjeriile de pat, este bumbacul. Acesta asigura confortul de care avem nevoie, placerea la atingere si nu provoaca alergii. De asemenea, materialul absoarbe transpiratia.

  • Un lucru foarte important este igiena. Pentru a ne proteja sanatatea este recomandat spalarea lenjeriilor de pat la un interval de 2 saptamani. De asemenea, pe timpul verii cand este extrem de cald sau in cazul cand suntem bolnavi si transpiram foarte mult, recomandat este sa schimbam lenjeria mai des.

  • Dupa ce cumparam lenjeria de pat, inainte sa le utilizam este indicat sa o spalam la o temperatura de 60 de grade. O ideea buna ar fi sa spalam lenjeria de pat pe dos, in acest caz culorile vor ramane intense pentru un timp mai indelungat.

Sursa foto: www.marbis.ro

Check Also

alegerea electricianului

Amenajare casa: Alegerea electricianului

Sunt tot mai dese situatiile cand in realizarea sau repararea unor instalatii electrice sunt angrenate …

panouri solare

Amenajare casa: Despre panouri solare.

Aveti o casa si doriti sa o reamenajati cu solutii moderne, fiabile si economice? Printre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *