Home / Amenajarea casei in timpul liber / Amenajarea casei-Centrala termica

Amenajarea casei-Centrala termica

Esti hotarat sa iti incalzesti casa cu o centrala termica proprie? In acest caz, in prima faza trebuie sa finalizezi cu succes procedura de debransare de la reteaua centralizata de termoficare. In randurile ce urmeaza, afla cum poti face acest lucru.

[blockquote style=”1″]Vrei sa sti de unde poti cumpara o centrala termica? Sunt o multime de magazine, atat fizice cat si online, care comercializeaza centrale termice. Eu recomand www.shop-einstal.ro pentru ca, in afara de centrale termice, are o gama variata de produse si , cel mai important iti ofera sugestii si recomandari, asta pentru a face cea mai buna alegere.[/blockquote]

Pentru inceput, atunci cand ai in vedere montarea unei centrale termice de apartament , este important sa fii la curent cu faptul ca debransarea de la agentul termic centralizat trebuie sa fie definitiva si nu pe o perioada limitata (solicitare care poate fi realizata in cazul unor constructii, consolidari, transformari, extinderi etc.).

Urmatorul pas este depunerea unei cereri la Asociatia de proprietari, in care soliciti debransarea de la reteaua centralizata de termoficare. In situatia in care blocul in care locuiesti este contorizat – cu alte cuvinte, beneficiaza de contorizare de tipul gigacalorimetrelor sau a repartitoarelor de caldura , nu iti va trebui decat acordul Asociatiei de proprietari, nu si intocmirea Referatului tehnic de specialitate de catre furnizorul de energie termica .

Daca, in schimb, blocul nu este contorizat, va trebui sa soliciti (sau sa apelezi la Asociatia de proprietari) furnizorului intocmirea Referatului tehnic de specialitate referitor la efectele modificarii instalatiei de incalzire comuna si propunerile cu privire la repartizarea cheltuielilor pentru proprietatile ramase in condominiu.

Este important de retinut ca furnizorul de energie termica nu poate refuza debransarea individuala de la reteaua centralizata a niciunui consumator, nici prin emiterea referatului, nici printr-un alt document. Atat timp cat ofera un preaviz de 30 de zile calendaristice, orice consumator beneficiaza de dreptul de a rezilia contractul cu furnizorul de agent termic.

Odata emis referatul tehnic de specialitate de catre furnizorul de energie termica, Adunarea generala a Asociatiei de proprietari decide cu privire la modificarea realizata si stabileste felul in care va fi inregistrat si repartizat consumul de energie termica, dar si procedura de incasare a acestuia. Adunarea generala nu poate refuza debransarea unui consumator de energie termica, conectat la reteaua centralizata, putand lua hotarari strict legat de efectele pe care le va avea debransarea asupra utilizatorilor ramasi in condominiu.

Urmatorul pas este debransarea propriu-zisa. Aceasta poate fi realizata de orice firma specializata, atat timp cat respecta cerintele prevazute in referatul tehnic. Verificarea debransarii va fi realizata de catre reprezentatii Asociatiei de proprietari.

Interventiile pe care le va presupune instalarea unei centrale termice se fac strict pe baza unui proiect avizat de proiectantul initial al cladirii sau pe cea a unei expertize tehnice realizate de catre un expert tehnic si se consemneaza in cartea tehnica a constructiei. Instalatiile de incalzire centrala, aferente unui imobil condominial, nu trebuie modificate de catre consumatorii de agent termic decat in baza unei documentatii tehnice, aprobate de catre furnizorul de energie termica.

Check Also

fundatia casei

Amenajare casa: Fundatia

Primul element din constructia unei case este fundatia. Aceasta trebuie realizata cu mare atentie, de …

solutii web

Cum se face un simplu site pentru firma?

Ti-ai deschis o afacere, vrei sa o promovezi, sa ii faci publicitate. Dupa metodele clasice …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *