Home / Amenajarea casei in timpul liber / Amenajare casa: Despre panouri solare.

Amenajare casa: Despre panouri solare.

Aveti o casa si doriti sa o reamenajati cu solutii moderne, fiabile si economice? Printre multe astfel de dotari inovative, la moda in domeniul constructiilor de locuinte sunt panourile solare. Si eu am auzit de ele, cunosc scopul lor, insa stiu prea putin despre detaliile tehnice si functionalitatea lor.

Un prieten foarte bun, care lucreaza in domeniul instalatiilor, mi-a explicat in rezumat aspectele tehnice ale panourilor solare, pe care doresc sa vi le prezint si voua.

Aceste panouri solare sunt formate din grupuri de celule solare care au o functionalitate comuna, pentru a furniza energie electrică. Panourile solare sunt fiabile și este o unealta ce foloseste una din resursele naturale la care avem acces gratuit.

Prin utilizarea panourilor solare se elimina multitudinea de cabluri prin care se transporta energia electrica de la centrale. De asemenea, un alt avantaj al panourilor solare este acela ca nu dauneaza mediului inconjurator, nu emană gaze și nu poluează aerul. Panourile solare, denumite si panouri fotovoltaice, sunt dedicate in special, centralelor electrice cu scopul de a diminua consumul de combustibil, foarte scump in ultimi ani. Pe langa pretul extrem de mare, efectul procesului de ardere al acestuia este foarte nociv pentru atmosferă.

In concluzie, pe langa performantele notabile ale panourilor solare, folosirea lor in numar cat mai mare poate aduce un ajutor considerabil la regenerarea mediului inconjurator. Trebuie sa retinem ca nu toate resursele naturale sunt gratuite sau infinite, așa că energia solară merită exploatată, fiind gratuită și va exista indiferent de circumstanțe și de nivelul de exploatare. In plus, producerea de energie electrica gratuita conduce la diminuarea considerabila a costurilor la utilitati.

Cum functioneaza? Panourile presurizate separate atrage energia în interiorul tubului vidat, apoi aceasta este transferată către heat-pipe-ul de cupru. Panourile funcționează dacă sunt legate la un boiler, de preferat unul bivalent care, împreună cu panoul electric de comandă și pompa de circulație, formează sistemul complet. Panourile cu apă caldă presurizate și panourile solare termodinamice sunt recunoscute pentru eficiența lor pe toată perioada iernii. Panourile nepresurizate sunt utile pentru încălzirea apei menajere în intervalul primăvară-toamnă, asigurând în jur de 60-80% din necesarul de apă caldă menajeră, iar vara asigură un necesar de 100%.

La moda sunt panourile cu tuburi vidate, pentru ca sunt avantajoase pe timp de iarnă și cu atât mai mult vara. Acestea sunt ideale pe timp de iarna cand temperaturile sunt foarte scăzute și se dovedesc a fi eficiente și la lumină mai slabă. Panourile solare cu tuburi vidate sunt folosite inclusiv pentru aplicațiile industriale, iar dacă sunt proiectate în mod corespunzător, au o durată de viață ce depășește 25 de ani. Panourile fotovoltaice utilizează energia luminoasă pentru a produce energia electrică. Un modul de o anumită putere conţine mai multe celule care convertesc luminozitatea solară în energie electrică.

De ce sa instalam panouri solare? Pentru simplul motiv că energia solară este gratuită. Panoul solar este cea mai potrivita unealta de captare a energiei solare pentru a furniza energie electrica sau pentru încălzirea apei. Iata si o lista cu avantajele panourilor solare.

 • asigură un grad ridicat de captare a energiei solare
 • energia solară este gratuită, autonomă, inepuizabilă și ecologică
 • nu consumă nici un fel de combustibil
 • grad de poluare zero
 • panourile solare temrice prelungesc viața sistemului de încălzire existent al locuinței
 • panourile solare termice asigură apă caldă utilitară pe tot parcursul anului (iarna în combinație cu altă sursă)
 • panourile fotovoltaice reduc costurile cu energia consumată cu aproximativ 65%
 • costuri scăzute în comparație cu cele ale utilizării energiei convenționale
 • costuri minime de instalare, menținere și întreținere
 • amortizare rapidă a investiției
 • ușor de montat
 • siguranță ridicată la instalare, menținere și întreținere
 • au o perioadă de funcționare între 25 și 30 de ani

Check Also

alegerea electricianului

Amenajare casa: Alegerea electricianului

Sunt tot mai dese situatiile cand in realizarea sau repararea unor instalatii electrice sunt angrenate …

instalator profesionist

Amenajare casa: Alegerea instalatorului.

Ca orice bun gospodar, intretinerea si amenajarea propriei case trebuie sa fie prioritara, sa avem …

One comment

 1. e o solutie pentru viitorul apropiat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *