Home / Amenajarea casei in timpul liber / Amenajare casa: Alegerea instalatorului.

Amenajare casa: Alegerea instalatorului.

Ca orice bun gospodar, intretinerea si amenajarea propriei case trebuie sa fie prioritara, sa avem grija ca nimic din casa sa nu se invecheasca si sa se strice. De exemplu, instalatia sanitara ne poate crea probleme atunci cand se invecheste si nu este inlocuita la timp.

Desigur, putem si singuri sa remediem micile probleme, cum ar fi inlocuirea bateriei vechi de la cada sau schimbarea furtunului de la masina de spalat rufe. Insa, ce ne facem in situatia in care toata instalatia sanitara este veche, de pe vremea cand s-a construit blocul, si incepe sa cedeze in mai multe locuri in acelasi timp. Este o problema destul de serioasa pe care, cu siguranta, nu o putem rezolva singuri, asta daca nu cumva lucram in domeniul instalatiilor.

Asa ca suntem nevoiti sa apelam la un instalator sau o echipa de instalatori profesionisti. De ce si cum sa alegem un instalator potrivit? Cateva criterii dupa care ne putem ghida vom gasi in randurile ce urmeaza.

  • Lucrarea sa ofere siguranta. Acest aspect nu trebuie neglijat, instalatia trebuie sa fie completa si nu trebuie sa prezinte defectiuni sau risc precum scurgeri, neetansari, pericole de explozii sau electrocutare. Cu siguranta, singuri nu putem realiza aceste tipuri de lucrări care sa garanteze siguranţa în utilizare a instalaţiilor montate de noi. O echipa de instalatori profesionisti ne poate garanta siguranta lucrarii!
  • Calificarea instalatorilor. Instalatia este o treaba serioasa si nu trebuie facuta din ochi. Ea trebuie facuta intr-un mod profesionist si instalatorii care o realizeaza trebuie sa aiba studii şi calificări de specialitate, autorizări, atunci când aceştia cunosc standardele tehnice şi parametrii de la care nu te poţi abate, trebuie sa aiba experienţă în domeniu, iar dacă sunt probleme specifice ei ştiu cum să le rezolve. Asa ca, o instalaţie complexa poate fi făcută doar de instalatori calificati, profesionişti. In plus, doar instalatorii profesionisti detin scule şi aparate de măsură, specifice acestui domeniu, cu ajutorul carora se pot obţine instalaţii sigure si de calitate.
  • Aspectul instalatiei. Un instalator profesionist isi iubeste munca, asa ca el pune si multa pasiune cand realizeaza o lucrare. El va sti ce materiale sa cumpere sau sa ne recomande, va sti cum sa le monteze astfel incat sa iasa o lucrare de calitate si cu un aspect frumos.
  • Priceperea la instalatii multiple. Sunt dese cazurile cand se trece la o ampla amenajare a casei. Cand vrei sa faci ceva de calitate, nu apelezi la „carpeli”, faci totul cap-coada pentru a economisi timp si bani. Asa ca, ai nevoie de instalatori din foarte multe domenii. Este posibil să îţi trebuiască meseriaşi pentru instalaţia electrică şi pentru instalaţia de apă, ba chiar şi pentru instalaţia de gaze, pentru centrala termică şi pentru aerul condiţionat. Şi lucrurile se complică, auzi după caz de tablouri, prize şi iluminat, forţă şi împământări, de hidrofor, apă rece, apă caldă, boiler, obiecte sanitare, apometre, canalizare, de centrale termice, încălzire prin pardoseală, aer condiţionat, coloane, chillere … Este clar ca ne depasesc aceste aspecte, asa ca avem nevoie de profesionisti.
  • Unde gasim un instalator profesionist? In primul rand, studiaţi soluţiile şi preţurile, apoi apelaţi la profesionişti şi veţi vorbi aceeaşi limbă. Unde gasim repede un instalator profesionist? De exemplu, eu sunt din Bucuresti si am nevoie de un instalator care locuieste in capitala. Asa ca, intru pe Google, caut instalator Bucuresti si voi gasi multe site-uri specializate în anunţuri de instalatori. Anunţurile sunt grupate pe categorii astfel: Electrician, Instalator apă, Instalator gaze, Instalator aer condiţionat, Instalator sanitare şi Instalator centrale termice, adică tot ce puteţi avea nevoie în materie de instalatori pentru casa sau apartamentul dumneavostră.

Check Also

alegerea electricianului

Amenajare casa: Alegerea electricianului

Sunt tot mai dese situatiile cand in realizarea sau repararea unor instalatii electrice sunt angrenate …

panouri solare

Amenajare casa: Despre panouri solare.

Aveti o casa si doriti sa o reamenajati cu solutii moderne, fiabile si economice? Printre …

One comment

  1. Cel mai greu este sa gasesti acum un instalator pentru aer conditionat. Toti care sunt buni sunt ocupati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *