Home / Articole / A fost odata….liceul!

A fost odata….liceul!

Cei mai frumoși ani sunt cei din liceu ? Hm.. Da, dar poate nu pentru toți. Mulți spun că perioada facultății e cea mai importantă, cea mai memorabilă și cea în care te definești ca om. Poate e așa, pentru unii. Cu siguranță anii de liceu sunt cei mai frumoși și nu cred că există o perioadă mai frumoasă ca anii de liceu.

Îmi aduc aminte cu plăcere și acum de prima zi de liceu, plină de emoții, oameni noi și profesori necunoscuți. E plăcut să-ți aduci aminte de toate momentele din liceu, chiar și de unele poate mai puțin plăcute. Liceul este legat de atâtea lucruri, încât nu-mi pot da seama care e cel mai important dintre ele. Dacă stau să mă gândesc mai bine, un lucru foarte important care este legat de liceu este timpul. Probabil e cel mai important lucru.

Nu îți dai seama cum trece, iar la final, când realizezi cât de repede s-a scurs, parcă ai vrea să dai timpul înapoi și să mai trăiești puțin anii de liceu. Practic, trăiești zilnic o viață monotonă. Te trezești, mergi la școală, stai pe acolo cât stai, mergi acasă, dormi și tot așa în fiecare zi. Însă, acea viață monotonă va deveni o obișnuință, iar după ceva timp în care ne-am “acomodat”, ne va lipsi și acea viață monotonă. O viață monotonă, dar plină de întâmplări, persoane, zâmbete, nopți nedormite și teste neanunțate.

Cel mai frumos lucru care se poate întâmplă în liceu sunt prieteniile pe care le legi și nenumăratele și memorabilele întâmplări prin care treci împreună cu ei. Cu unii poți avea o relație simplă de amiciție, cu alții vei fi doar simplu coleg, iar cu alții vei crea acele prietenii strânse și puternice. Prieteniile din liceu sunt, de obicei, cele care pot dura o viață întreagă. Vei avea și prietenii destrămate și certuri și împăcări, iar toate aceste întâmplări vor deveni peste un timp simple amintiri.

Toate lucrurile legate de anii de liceu sunt unice și efemere. Emoțiile de început, prieteniile legate, orele plictisitoare, trezirea grea de dimineață, bilețelele trimise în ore, testele neanunțate și foșnetul caietelor ascunse în bancă, pauzele mult așteptate, râsetele și convorbirile din timpul orelor, nelipsitele porecle date profesorilor, copiatul temelor, întârzierea la ore, somnul dulce de la ora de istorie, lacrimi vărsate pentru notele mici, prima oră “adormită” și ultima oră mult așteptată, schimbul de “opinii” la lucrări, cărți de citit, compuneri de făcut, chiulitul de la ora de germană, semnaturi pe aviziere scolare, poze și zâmbete, absențe nemotivate, motivări inventate și mult așteptata zi de vineri. Toate aceste lucruri și întâmplări vor rămâne mereu niște amintiri plăcute. Amintiri care ne vor trezi în minte acea imagine plăcută numită liceu.

Mi-e dor de liceu. Mi-e dor să pierd timpul aiurea și să duc o viață monotonă. Mi-e dor să râd în ore, să aștept cu nerăbdare să sune clopoțelul de pauză, să mă plictisesc la ora de istorie și să mă amuz cu colegă de bancă când încercam să copiem la o lucrare neanunțată. Mi-e dor de tot, iar dacă aș putea aș da cu cel mai mare drag timpul înapoi să mai trăiesc măcar puțin viața de liceu. Cu toate astea, continuăm să creștem. Nu putem da timpul înapoi, ci putem doar retrăi anumite momente. Liceul va rămâne în trecut, doar o amintire plăcută, sau poate cea mai plăcută.

Liceul te va ajuta pe parcursul anilor să te descoperi, să te cunoști mai bine și să te maturizezi. Îți vei da seama de dorințele tale și de viitorul pe care ți-l dorești. Îți va scoate în cale oameni extraordinari și persoane de care îți vei aduce aminte toată viață. Îți va dărui o mulțime de întâmplări care vor deveni amintiri inestimabile. Liceul îți oferă tot ceea ce ți-ai putea dori. Important e să vezi ceea ce îți oferă, să profiți cât de mult poți pentru a rămâne în urma lui cu cât mai multe lucruri. Să profiți la maxim și să te bucuri de fiecare zi și de fiecare întâmplare. Va veni o zi când nici nu vei realiza cât de repede a trecut timpul, iar atunci de ce să nu profiți și să te bucuri de fiecare clipă acum ?

Creați-vă amintiri, cunoașteți persoane noi, râdeți, citiți, implicați-vă în proiecte, faceți poze, învățați și bucurați-vă de fiecare zi. Cândva vă va fi dor…

Check Also

job-pentru-tineri1

Cum isi gasesc un job tinerii fara experienta

In fiecare an, pe piata locurilor de munca persista problema legata de angajarea tinerilor imediat …

traditii nunta

Traditii si reguli in organizarea nuntii!

De-a lungul timpului nunta a avut traditiile ei, obiceiuri transmise din generatie in generatie, superstitii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *